marie.r.blogg.se

Jag är jag, på mina villkor! Mitt i livet och min blogg är min dagbok och mitt fotoalbum. Alla fina bilder som blir till stöd för minnen, känslor och upplevelser finns här för mig och för er som vill. Många inlägg handlar om mat, familj, vänner och träning

De sista lata dagarna.

Allmänt Permalink0
Varje kväll sen vi kom hem från semestern har jag avslutat ensam framför tv;n (jag tittar typ aldrig på tv) i mörkret, med tända ljus medan de andra sover. Så skön stund att glo "på ingenting" och bara landa. Igår dessutom med nya rosor som doftade ikapp med doftljuset.
 
Idag var det träning för axlar och armar men innan dess kaffe & smoothie samt finncrisp med brie på och en herrans massa vitaminer. Alla är inte mina, men nästan.
 
 
L-ysin & D-vitamin till Johan och Ellen för att motverka munsår, betakaroten till mig & Ellen för en mer hållbar solbränna, magnesium åt mig för sömnen och mot kramp i benen, zink till mig för hår, hud & naglar, B-12 åt mig "för huet" samt collagen åt mig för mina leder men främst för mina dåliga knän och ja, den sista hjälper mig faktiskt mer än vad jag vågat hoppas på. Betakaroten tar jag bara på sommaren och då istället för D-vitamin som jag gör ett uppehåll med då och adderar i september igen. Övriga tillskott äter jag året runt.
Den här lille filuren var ledig från dagis idag (och ja, vi har haft gardinerna för fönsterna hela dagen) och var sällskap sjuk. Rätt vad det var så bara satt han där bredvid mig i soffan fast att han egentligen inte ska det.
När jag drog in till stan för att fixa till min naglar flyttade den lille gosegrisen in till Ellen och blev kvar där hela förmiddagen. Han uppskattar i alla fall att hon har blivit en trött tonåring som gärna ligger och drar sig, helst hela dagen om hon får. Idag var det dock hennes tur att ta morgonpromenaden så att jag kunde ligga kvar ett tag. Självklart var jag vaken innan hennes klocka ringde MEN det är inte det som är poängen och dessutom börjar skolan om en vecka så det är hög tid att så sakta komma in i gamla vanor igen efter snart tio veckors sommarlov ;-)
Ett pass på terrassen blev det idag då jag inte riktigt kände för att åka till gymmet, ibland bara är det så och då är det bättre att träna hemma än att inte träna alls. Simon Skölds bok, som jag nämnt så många gånger tidigare var den som fick mig att komma igång med träningen när jag inte kunde och inte vågade att åka till gymmet och eftersom jag inte heller vågade att köra bil var det inget alternativ. Det var hemmaträning som gällde. Enkla men effektiva övningar som kör igenom hela kroppen. Nu var det ett bra tag sedan jag körde ett helt pass från boken (brukar blanda och sätta ihop lite själv) men idag blev det ett.. Gött var det oxå.
Efter lite trugande fick jag med mig Ellen ett par timmar till stranden på eftermiddagen, först en timme på Hamnplan men vattnet var för dåligt så vi flyttade till Larödbaden där det var lite bättre, men inte mycket. 
Kvällspromenaden idag med min svägerska Sofi gick genom Laröd ner mot Larödbaden och upp via trapporna. Egentligen var det alldeles för varmt men det gick, lite långsamt men en hel timme i den värmen tycker jag ändå är ok. Heja oss!!
 
Imorgon ska jag ha lite kompisar på ett enkelt mingel. Jag har bett alla att ta med sig en tapasrätt var samt dryck oxå ska vi bara umgås. Minimal insats för alla, då hinner man mer och kan vara fler. Något har jag lärt mig utav min sjukdom, man ska inte stressa eller ta sig vatten över huvudet om man inte måste och de flesta brukar dessutom tycka att det är ok att hjälpa till. Nu ska jag tillaga mitt bidrag till morgondagen innan jag stänger denna soliga  dagen, och du, det ska bli lika sooooligt imorgon.
 
Ha en skön kväll så ses vi snart igen.
Till top