Onsdagen här i Skottland var invigningsdag för det tre dagar långa Party som heter Hogmanay. Partyt invigdes med ett enormt fackeltåg med över 30 000 deltagare.
Gemma och Neil hade bokat fackla och därmed säkrat en plats för oss och förmånen att få delta.
Ellen och jag var lite oroliga eftersom det var så mycket folk men det visade sig vara helt onödigt. Det här var en mycket familjär och vänlig parad.

Innan processionen började hämtade vi som så många andra ut facklan i god tid och tänkte gå på en klassisk pub för att invänta starten.
Att gå på bub med barn i Edinburgh är ingen självklarhet. Jättekonstigt tycker vi som har andra regler i Sverige.
På en del ställen här krävs speciella licenser för att servera ett sällskap alkohol där barn ingår, äter du middag är det dock okej....
Vi hittade ett ställe till sist som blev både bra och där sittplats fanns för oss alla. Det var en härlig stämning på gatorna och på alla mysiga ställen dit fler än vi sökt sig.

Efter en kall öl eller cider gick vi till startplatsen för arrangemanget och ställde upp. Facklorna tändes längst fram och man skickade bakåt och tände varandras tills alla dessa facklor lös upp i princip hela city, röken låg tung över hela ledet. Måste varit en häftig syn uppifrån.

Vi gick sedan genom hela stan, ca 3-4 km innan allt avslutades uppe på en höjd (som jag glömt namnet på) med ett enormt fyrverkeri.
Det här var så mäktigt och vackert, tyvärr var det helt omöjligt att få bilder som gjorde det rättvisa.

Innan vi tog tåget in till Edinburgh åt vi en superb Italiensk lunch hemma som Johan lagade.
Svamprisotto och Beef Tagliata. Mums! Det Italienska köket uppskattades av våra skottska vänner.

Idag på Nyårsafton till lunch ska vi besöka Howies, ett ställe med konceptet "bring your own bottle" också väldigt osvenskt.
Ikvälk för att fira avslutet av 2015 blir det enligt tradition; Haggis!
Kanske inte vad jag tänkt mig som nyårssup'e men vi tar seden dit vi kommer och jag tycker det ska bli jätteintressant.