marie.r.blogg.se

Jag är jag, på mina villkor! Mitt i livet och min blogg är min dagbok och mitt fotoalbum. Alla fina bilder som blir till stöd för minnen, känslor och upplevelser finns här för mig och för er som vill. Många inlägg handlar om mat, familj, vänner och träning

Snart är hösten här.

Allmänt Permalink0
Tiden bara rusar iväg och snart, alldeles snart är det September och hösten gör sitt inträde. Alla årstiderna har sin tjusnng det har vi ju kommit överens om, eller hur? Men morgnarna som är nu är ju helt fantastiskt ljuvliga med sin rosa krispighet. Det är tyvärr lite för kallt för frukost ute vid 06:15 när jag kliver upp men känslan är där.
Inför hösten blåser alltid förändringens vindar, både vad det gäller mig själv och hemmet. Det blev lite mörkare färg nu mot de blonda tonerna som varit under sommarmånaderna. Helt ärligt så är det här mer jag, jag trivs bäst med mörkare botten och jag har tur att ha en frisör som är både tålmodig och öppen för mina nyckfulheter, dessutom är hon ett geni med färgen och jag är alltid lika nöjd oavsett vad jag bestämmer mig för vad hon ska få skapa.
 
För övrigt så försöker jag att vara snäll mot mig själv vad det gäller mat, dryck, träning och sömn. Jag jobbar aktivt för att det ska vara så gynnsamt som möjligt för mig i kombination med att roa mig med familj och vänner, både hemma och ibland ute på någon av våra trevliga restauranger.
Holy Greens färgglada sallader är ett utmärkt lunchalternativ vid skrivbordet.
Det är viktigt att fylla på energi både med rätt mat i rätt intervall och med sol och utomhusvistelse. Häromdagen fick gymmet vänta och jag gick till stan och tillbaka efter jobbet innan jag lät det bli kväll. Just nu har ju sommaren gjort en visit igen och enligt väderleksrapporterna ska den vara hela veckan. Gärna för mig.
Olika typer av mindfullness. Vid havet och på gymmet och jag behöver båda lika mycket. 
Att få en stund för sig själv med ett glas kall rosé är inte heller fel. Häromdagen uppstod en sån där kväll när jag plötsligt upptäckte att jag hade huset för mig själv i ett par timmar. Skönt trött i kroppen efter ett pass, nyduschad och i tystnad satt jag där i ensamhet, Helt ljuvligt.
Lillördag är min dag och sen kommer fredagen. Älskar att gå och lägga mig på torsdagen för att vakan till fredagen och ha hela helgen orörd. Just i fredags skulle vi oxå ut på lite roligheter efter jobb. Jag, Johan och vår vapendragare och granne, Petra. Vi har en grej på jobbet oxå att man klär upp sig lite på fredagen och det gör ju den dagen lite extra festlig.
Vi startade med en fördrink på KIGO som har det absolut BÄSTA drinkarna i stan.
......och vi provade inte bara EN utan TVÅ stycken innan vi fortsatte till Avant La Foret där vi hade bord bokat till klockan arton. Avant är Chateau Forets bakficka och en helt ljuvlig liten vinbar.
 
 
Ost och chark och smörrebröd och rödpang i en härlig kombination. Fin personal och fina bordsgrannar som visade sig vara hemmahörande även de  i Laröd. Nöjda och glada gick vi mot bussen med en överläggning om huruvida vi skulle ta en eftersläckare men förståndet och ålderns erfarnhet vann och det blev hemresa. I dörren på väg in mötte vi dottern som var på väg ut.
Livet liksom...
Heldag och helkväll som slutade med nytvättat hår och nedbäddad i sängen innan klockan slog tio. Tänk vad man hinner och vad bra man mår när man börjar i tid OCH slutar i tid.
 
 
På lördagen kom Millie för att vara hos oss då hennes familj skulle på roligheter i Lund. Att ha två små plattnosar var inte ett dugg mer komplicerat än att ha en, de roade sig tillsammans och Bob som normalt inte är så snabb på våra promenader satte PB på alla rundorna den gågna helgen när han hade Millie som lok framför sig. När hon åkte hem på söndag vid lunch drog han en lättnadens suck och la sig för att sova i sin doughnut resterande av dagen. Han är inte så van vid högt tempo längre men det är bra för honom och han tycker att det är roligt.
Och ja, snabbare än ett ögonblink så blev det måndag igen. Med en kollega på semester och en konferens på schemat blir det en intensiv men rolig och inspirerande arbetsvecka. Det ska bli så roligt att få träffas och sitta ner tillsammmans på riktigt igen och inte bara via TEAMS. Detta är första konferensen sedan pandemin gjorde sitt inträde. Det är oxå den första konferensen med vår nya försäljningschef. Med den nya satsningen som vi står inför och med den nya ledningen kan allt hända. Jag är i alla fall beredd på att så kan komma att ske.
 
Till top