marie.r.blogg.se

Jag är jag, på mina villkor! Mitt i livet och min blogg är min dagbok och mitt fotoalbum. Alla fina bilder som blir till stöd för minnen, känslor och upplevelser finns här för mig och för er som vill. Många inlägg handlar om mat, familj, vänner och träning

Hamnkrogen i Viken

Allmänt Permalink1
Oj vilken pangkväll vi fick när vi firade av Petras semester förra lördagen. Valet stod mellan två ställen varav det ena inte svarade på vår förfrågan och då blev de det andra. Vilken tur för oss insåg vi under kvällen. En strålande solig kväll när uteserveringen var full till sista platsen och vi fick ett bord inne, fast ute, och som skulle visa sig vara BÄSTA platsen. När solen försvinner blir det svalt snabbt, men inte där vi satt med öppna fönster och bris från havet. 
Jag, Johan, Oskar och Petra körde ut till Viken och våra stora tjejer Ellen och Saga kom med bussen från Malmö där de varit och shoppat under dagen. 
Petra smsade mig och Johan tidigare under dagen när vi var på Pålsjö Krog för AW med liveband och undrade om vi ville göra dem sällskap på Hamnkrogen i Viken vilket vi såklart ville. Det var hennes sista semesterdag och sista kvällen med barnen innan de skulle åka på semester med sin pappa. 
Jag har varit på Hamnkrogen ett flertal gånger tidigare, ätit lunch, ätit en räkmacka på uteserveringen, tagit en öl och även Take Away och jag har alltid varit nöjd. Kuriosa är att jag har ritat toaletten där när jag jobbade i kakelbranchen och Johan har varit kock där på den tiden det hette Lanthandeln i Viken. 
I alla fall så var den här kvällen en smakupplevelse jag inte hade sett komma. Toppklass på ALLT vi tog in och så även på servicen. Här är man mer än en lokal krog i liten hamn som inte längre bedriver fiskeriverksamhet. Här är istället en pärla med duktiga och smaksäkra kockar med öga för upplägg och servering. Den personliga och varma atmosfären från serveringspersonalen gör inte saken sämre. 
Jag har sedan en tid snöat in på Tyskland och dess viner och provar gärna de när tillfälle ges, här en Grüner Veltliner, sval och fin i smaken.
Vi åt bla carpaccio, gambas, tryffelburgare, halloumiburgare (extra plus för de vegetariska alternativen) och musslor, Jävlar vilka musslor. Om ni åker hit vilket jag uppmanar er att göra så är det er skyldighet att äta dem. Och, som vanligt när vi är ute och äter så är det ett gäng skedar och gafflar som hamnar på grannens tallrik, man måste smaka allt.
Vårt glada gäng. 
En söt avslutning som inte gjorde någon besviken. Perfekt len med ett bra knäck i locket tillsammans med en smaksäker hallonsorbet. Snyggt upplagt oxå. 
Innan hemresan blev det en kvällspromenad efter all god mat i mörkret som lagt sig över hav och strand och genom små snirkliga gränder. Viken är en idyll, särskilt klädd i sommarskrud.
Ut på tur aldrig sur. Det blev bussen hem och bilen fick anstå till nästa dag vilket gav mig en promenad på knappa milen. 
Så med detta sagt, har du en kväll över tycker jag att du ska unna dig ett besök här ute. 
Puss & Kram 









Till top