marie.r.blogg.se

Jag är jag, på mina villkor! Mitt i livet och min blogg är min dagbok och mitt fotoalbum. Alla fina bilder som blir till stöd för minnen, känslor och upplevelser finns här för mig och för er som vill. Många inlägg handlar om mat, familj, vänner och träning

Av Göteborg blev det ingenting…

Allmänt Permalink1
Ibland blir inte saker som planerat. Jag och Bob somnade gott på soffan i fredagskväll i vetskapen om att jag skulle ut på festligheter dagen efter. Kylboxen var påfylld och välfylld och restauranger och hotell var bokat. En födelsedag skulle firas men under natten satte sjukdom stop för allt det roliga.
(null)

(null)
Jag vaknade till en strålande fin morgon och ett ruttet sms. Bara att börja maila runt och avboka det som gick att avboka. Suck! Jag ska inte sticka under stol med att jag var besviken, grymt besviken tom. Jag hade lagt en hel del tid och energi på att allt skulle bli bra och roligt oxå blev det ingenting.
(null)

(null)
Bob undrade såklart vart vi skulle när väskorna stod packade och klara i hallen. Tyvärr bara att packa upp och bära ut dem i förrådet igen.
(null)
Till slut fick jag borsta av knäna och acceptera situationen, kom igen, bryt ihop och gå vidare. 
Turen gick därefter ner till Jespers Fisk och ett gott inköp. En lång promenad till stan och hem igen, frisk luft, motion och egentid brukar hjälpa när humöret är lågt och besvikelsen är stor.
(null)
Torsk med skirat smör, grönsaker och 
mycket pepparrot. En god middag blev det trots allt fast ändå inte så som det var tänkt.
(null)

(null)
På kvällen skulle Ellen ha förfest med ett gäng kompisar medan Johan skulle på bio med sin mamma, jag som skulle varit bortrest försökte bli den tolfte gästen men det var såklart inte så poppis…
Jag tog min fina kylbox och gick snett över gatan, hyggligt klädd men med innetofflorna överst i packningen 🤣
 Petra och jag hade lite tid att ta igen då vi inte setts på ett tag så ett par timmar senare, en Aperol och ett avsnitt av stjärnorna på slottet så var jag hemma igen. Johan som kom hem efter att Ellen och hennes gäng åkt men innan mig fick röja glas, flaskor och pizzakartonger.
Det hade varit en bra föris, såpass att de tog en buss senare än de tänkt. Älskar förfesten som inte sällan var bättre än själva festen. Kommer du ihåg?
Jag/vi tycker det är så roligt när de vill hänga hemma hos oss och när de trivs och tackar. Måste säga att jag tycker att den här generationen, Ellen och hennes årskull och däromkring är så trevliga, väluppfostrade, kommunikativa och verbala. Där har vår generation av föräldrar faktiskt lyckats väl.
(null)

(null)
Natten till söndag bjöd på god sömn, frukost på sängen och en promenad ut ur Laröd mot vackra Kulla Gunnarstorps gårdsbutik. 
Nytt och fräscht till vaserna inhandlades samt en liten present som ska ges bort om en kort stund.
(null)

(null)

(null)
Krispiga och knirrande tulpaner 🌷
(null)
Eftermiddagen skulle spenderas i Strövelstorp hos bror och svägerska med söndagmiddag. Vårt koncept är enkelt och ljuvligt. Vi ses en gång i månaden, varannan gång hos dem och varannan gång hos oss. Den som är värd håller i varmrätten och den som är gäst tar med dessert. Genialt och väldigt trevligt. 
Och väldigt gott. Jill och Mikael har dessutom världens mysigaste och mest ombonade hus så det är ett sant nöje att få vara gäst där.
(null)
Vi packade med oss en smarrig och maffig chokladkaka som skulle serveras med bär och vispgrädde. Grädden glömdes (såklart) kvar i kylen hemma så Ellen som körde oss fram och tillbaka fick stanna till vid affären i Ödåkra så att vi kunde rätta till vår miss. Grädde till chokladkaka är ett måste ju…
Tänkte flera gånger, tänk att Ellen är så stor nu att hon skjutsar omkring OSS 🙈
(null)
Mikael hade lagat en såååå god gryta, ngt grekiskt som jag såklart redan glömt bort namnet på. Fy skäms på mig. Ellen fick en egen vegetarisk variant som hon tyckte var så god att vi kommer att få göra detta hemma oxå, ett riktigt bra betyg.
(null)
Goda tillbehör med hembakad foccachia och en fräsch sallad. God dryck och många varierande samtalsämne. Utbyte av serier och böcker blev det och med i bagaget hem hade vi sen plötsligt en TV, ja, så jobbar vi. Återkommer om TV:n när den kommit på plats, förhoppningsvis imorgon kväll.
(null)

(null)

(null)
Smarr! Inget socker men fullt av annat gott. Receptet kommer längst ner om du vill prova .
(null)

(null)

(null)
Summerar en helg som gick från IG till VG. Det blir vad du gör det till, eller hur? Göteborg finns kvar och jag fick tagit igen lite sömn, fick mycket frisk luft och återhämtning. 
Ikväll är det så äntligen dax för bubbelklubben, första möte detta året, 2023
En bra start på veckan va 😝

Puss & Kram


Till top