marie.r.blogg.se

Jag är jag, på mina villkor! Mitt i livet och min blogg är min dagbok och mitt fotoalbum. Alla fina bilder som blir till stöd för minnen, känslor och upplevelser finns här för mig och för er som vill. Många inlägg handlar om mat, familj, vänner och träning

LUS & annat.

Allmänt Permalink1
Jag har haft en sååå mysig helg som jag inte berättat om här ännu och idag är det redan tisdag och full fart mot nästa helg. Den som gick var som ett kinderägg, med tre önskningar i en.
(null)
Fredagen inleddes med långpromenad och skulle komma att bli till en LUS hos Åse i hennes lilla lya/kontor. Jag hade bestämt mig för att gå då det det skulle bli den dagens träning OCH det är en jädrans tur att jag är envis som en åsna för det blåste satan i gatan och var inte alls varken trevligt eller behagligt. Från Strandhuset till Pålsjö Krog mötte jag endast en enda man och han var klädd som om han skulle till Nordpolen. Blåst gör mig irriterad, ja nästan arg så det var riktigt skönt när jag väl var framme och då (såklart) när det var gjort kände jag mig ändå rätt nöjd.
(null)
Väl framme så sprakade brasan och jag fick ett glas bubbel i handen direkt.
(null)
Den här lilla pärlan till lägenhet har Åses äldsta son bott i tidigare, vilken jag för övrigt oxå fick träffat i fredags då han och flickvännen kom förbi. När sonen flyttade ut och vidare för studier så flyttade morsan in och gjorde det till ett kontor/showkitchen. När man arbetar mestadels hemifrån som Åse gör så blir ju detta väldigt trevligt och mer än känsla av "att gå till jobbet"
(null)
Åse skulle inviga köket och bjuda på lunch medan jag skulle bjuda på bubbel. Det är inte stort men väldigt varmt och ombonat. Alla barnen i familjen slåss om den här lilla guldklimpen och vill gärna sova över i stan och det förstår jag verkligen. Centralt och nära till allt, det är i våra gamla kvarter där vi bodde när Ellen föddes så det kändes välbekant och oxå lite nostalgiskt. Åse och jag ska snart ha en "sleepover" där vi oxå. Jag packar ner min Polarn & Pyret pyjamas och tandborste ha ha...
(null)
Kalla och pigga bubblor och den godaste pastasalladen jag ätit på mycket länge, vi rensade fatet och sen tömde vi godisskålen oxå, eller mest jag om vi ska vara ärliga. Oxå babblade vi i mun på varandra i flera timmar, ända tills Daniel kom och hämatde oss. Ja, vi fortsatte efter att han kommit oxå och till sist "tröttnade han" och ville hem. Det var ju fredag och det började bli kväll och dax för middag.
(null)
 
(null)
Den här tänker jag att jag ska göra till familjen imorgon när det är Lillördag. Så god var den och ni hittar receptet på Åses blogg @56kilo
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Finaste, busigaste och tillsammans är vi fulla med skit och rackartyg, på ett bra sätt.
Åse är livsglädje med alltsomoftast mer gas än broms, precis som jag. Tack fär LUS allra käraste syster yster, jag kommer snart tillbaka. Här kommer lilla Ludde, håhåjaja...
(null)
 
(null)
Lördagen bjöd sen på bakning och prepp inför firandet av Ellen med släkten som skulle ske på söndagen. Solen visade sig och jag hittade rabarber i frysen, det var två små tecken på att det går mot ljusare tider.
(null)
 
(null)
Promenaden gick ner mot idrottsplatsen och sen vidare i ritkning mot Allerum och Kulla Gunnarstorp. Nere vid IP var det vattendränkt som vanligt. Det var alltid (och är det säkert fortfarande) bekymmer med planerna nere vid bollfältet på baksidan av de stora planerna. Att ha träning eller match där efter dåligt väder var aldrig särskilt lyckat, jobbet med dräneringen var väl sådär...
Jag fick ta ett rejält kliv ut över åkern för att komma förbi vattnet som blivit liggandes.
(null)
Lördagen blev till eftermiddag och i brevlådan fanns ett nytt lyxigt magasin av Elle Mat & Vin. Johan och jag fick ju en prenumeration utav Ellen i julklapp och nu kom det andra utav dem. Adresserat till mamma och pappa Rimmenstedt, lika gulligt nu som förra gången ❤ 
(null)
 
(null)
På kvällen skulle vi på middag till Johans kollega Anna och hennes familj. Sötchocken på de två små var otrolig. Jag körde, pallade inte att klödda med taxi eller skjuts och att åka buss mellan Maria Park och Laröd är omständligt och en rejäl omväg. När det blir ljusare kan man gå eller cykla men nu är det mörkt och känns lite olustigt. Jag funderar på att starta en tuctuc linje däremellan, för den kan ta gång och cykelvägen som är den absolut enklaste och kortaste biten.
Hursomhelt hade jag en korg med olika alkoholfria alternativ med. Bubbel och spritzer, must och GT, det finns det mesta nuförtiden. Det enda alkoholfria som inte går att dricka är vin, det är det ingen som lyckats med, ännu...
(null)
Göllisarna ❤
(null)
Utan alkohol i kroppen och med världens bästa ögonmask blev det sen en god natts sömn.
(null)
 
(null)
Söndagen inleddes med en PW med bendödaren från Larödbaden och uppåt, man vänjer sig aldrig. På det blev det sen ett helkroppspass och en portion peanutbutter noodles...
Herre min skapare så gott det var. Och mäktigt. Det receptet hittar ni hos min andra Italienska husguru, Louise Laurenius. Bodde tidigare i Milano, numera i Stockholm men är från Borstahusen. Louise har det vackraste av konto när det kommer till Italien. Och det godaste.
(null)
 
(null)
Smarrig sås med sojor och oljor och guckamucka, stekt ägg på toppen med rostade sesamfrön oxå nudlar med jortdnötssmör. Och salladslök. Mums.
(null)
 
(null)
Jag var fortfrande så mätt när gästerna kom att det blev alls ingen fika för mig, endast en Champis (nya favoriten) och inte en endaste bild tog jag heller. Men jag pratade med den flesta och hade ett par härliga timmar med mina nära och kära.  
(null)
Veckan startade sen med kalasets efterdyningar i form av krispiga tulpaner och solsken. En bättre start helt enkelt och en jättefin helg att lägga till minnesbanken.
(null)
Det har blåst och regnat så mycket det senaste halvåret att jag knappt varit nere vid havet men nu har jag varit där flera dagar på raken. Underbart nu när stormarna börjar att ge sig och våren försöker att ta plats. Jag hämtar mycket kraft och energi där. 
Igår var det min älskade mormors födelsedag och om hon hade levt skulle hon ha fyllt 102 år. Idag var det oxå ett år sedan Bob gick över regnbågsbron så två tunga dagar men oxå myckett glädje i form av väldigt fina minnen. Saknar dem båda oerhört.
 
Puss & Kram ❤
 
 

Till top