marie.r.blogg.se

Jag är jag, på mina villkor! Mitt i livet och min blogg är min dagbok och mitt fotoalbum. Alla fina bilder som blir till stöd för minnen, känslor och upplevelser finns här för mig och för er som vill. Många inlägg handlar om mat, familj, vänner och träning

Höstlov och tre av mina finaste tjejer.

Allmänt Permalink0
Tidig söndagmorgon pch regntungt utanför fönstret. Jag har sovit mig igenom tidsomställningen med god sömn. Med två nätter av över åtta timmar (vilket är vääldigt ovanligt just på helgen) är jag utsövd och redo för en Höstlovstripp med Ellen. Vi tjuvstartade iofs lite igår med lyxlunch och lite shopping på stan. Den tösen är sin mammas dotter och har alltid gått att muta med fika eller mat ;-)
 
 
Jag brukar ta en dag ledigt på höstlovet för bara henne och mig och så länge hon vill tänker jag fortsätta med det. Förra året var vi på Torekov Spa, nu blir det en tur till Malmö och fina MJ:s Hotell.
 
Kaffet är på gång och snart blir det frukost här i sängen och därefter ett pass på gymmet.
Torsdag och fredag har bjudit på kalasväder med strålande solsken till skillnad från idag då. Båda dagarna har jag utnyttjat till att tanka D-vitamin genom promender från jobbet och hem. I fredags "tvingade" jag dessutom med en kollega hem på AW. En timmes walk & talk med efterföljande häng i soffan och godsaker att förtära. Huset var tomt och nystädat när vi kom till Laröd vilket gav i alla fall mig en känsla av fridfullhet där promenaden gjorde sitt såklart.
 
 
Ellen var på bio och kom efter ett par timmar, Johan och Bob som kom lite senare förpassades efter avspritade händer in i gästrummet då Johan är förkyld men idag helt klart på bättringsvägen. Det var nog som värst igår vilket gjorde att vi fick ställa in vår träff med vännerna i Hofterup. Ledsamt såklart men det är bara så det är och vi får hitta ett annat tillfälle..
Annelie blev hämtad vid halv nio, då hade vi pratat oavbrutet sedan klockan fyra då vi gick ifrån jobbet och strax därefter låg jag i min säng. Röjde undan efter oss och unnade mig ett par avsnitt av MAID i min nybäddade säng (alltid renbäddat på till städdagen) Ligger ofta med garderobsdörrana öppna för inspiration av kläder till nästkommande dag.
Den här bilden dök upp som ett minne i telefonen igår. Den är ifrån en familjeutflykt för flera år sedan och är oxå den bilden som är grunden och ursprunget till vår tatuering. När Ellen fyllde 16 i februari önskade hon sig en tatuering och jag som ALDRIG velat ha en tatuering hör mig själv säga (först var det menat som ironi) ja, det får du om vi gör en likadan allihopa...
 
Hon och han nappade på det vilket jag aldrig trott och då fick jag vackert stå mitt kast. Det landade i att vi alla tre numera har en tatuering av oss som familj på höger sida av revbenen. Jag, Johan och Ellen. Likadana och likadant placerade.
 
Ett riktigt gött helkroppspass blev det igår där jag halva passet hade hela gymmet för mig själv.
Efter gym och dusch fann jag Johan sovandes i gästrummet med hund, Ipad, snus och allt annat viktigt som sällskap i sängen varpå jag tog Ellen med mig in till stan för lite Höstlovsmys.
 
Vi körde till Pålsjö Krog och promenerade för resten. Färden gick ut till Oceanhamnen över nya Varvsbron och lunch på Brasseriet. Fin inredning och superservice. Maten var av blandad kvalitet men allt som allt kalas och jag vill väldigt gärna återvända dit en kväll för att prova deras a la carte.
 
 
 
 
 
Ellen som vegetarian äter ägg och då kan man ju äta löjrom även om man inte äter fisk så då blev det lite godsaker i väntan på vår lunch. Njutbart och gott medan färjorna kom och gick precis utanför fönstret. Miljön är vacker och sober i kontrast till hamnen, de stora färjorna och varvet som är rustikt.
Mätta, väldigt mätta och nöjda gick vi över stan och inte längs vattnet tillbaka til bilen. Det är då lätt att hamna på Fröken Ethel och väldigt svårt att komma ut därifrån tomhämt. Jag älskar att köpa kläder men ska vi i vårt konsumtionssamhälle vara helt ärliga behöver jag inget. Jag tror jag har skor och kläder så att det räcker livet ut. Ellen däremot har ett annat behov just nu. En stickad tröja blev det i alla fall denna gången och nu när vi har samma storlek så....
Fotboll på TV för min familj fick mig att ta en kort promenad över gatan för att hänga lite med Petra över et glas eftermiddagsbubbel. Petra hade en tuff vecka bakom sig som vi fick ventilerat samtidigt som vi drömde oss bort i vår kommade Berlinresa som vi ser väldigt mycket fram emot. 
 
Det där med att inte köpa skor eller kläder som jag sa...
Sådant som blir utslitet måste ju såklart ersättas och är det något jag konsumerar så är det sneakers så mycket som jag promenerar. Igår invigde jag mina nya Under Armour, inköpta just för Berlinresan där vi kommer att samla många steg. Skoskav är ju riktigt tråkigt så nu testar jag dem lite här hemma innan det blir skarpt läge. 
Tre av mina finaste tjejer på bara två dagar och nu har jag ett dygn med dottern framför mig. Jag önskar er en riktigt fin söndag.
 
Puss & Kram
Till top