marie.r.blogg.se

Jag är jag, på mina villkor! Mitt i livet och min blogg är min dagbok och mitt fotoalbum. Alla fina bilder som blir till stöd för minnen, känslor och upplevelser finns här för mig och för er som vill. Många inlägg handlar om mat, familj, vänner och träning

Ett dygn av feelgood.

Allmänt Permalink0
Göteborg, bästa staden efter vår egen om man ska hålla sig i Sverige för annars är Köpenhamn en stor favorit. Tyvärr är det ju just nu apdyrt i Danmark men det ska nog kunna bli en tur dit i sommar ändå. I Fredags var det i alla fall hemmakväll som gällde för oss alla tre. Älskar fredagar och det är på ett sätt härligt att gå ut på AW direkt efter jobb (helst inte hem och vända) för då blir helgen på ett sätt längre, å andra sidan är man oftast helt slut när det är fredag eftermiddag och det är ljuvligt att bara få landa hemma.
(null)
Fredagsdrink är ett relativt nytt men väldigt trevligt inslag hemma hos oss och i fredags blev det en Dark & Stormy som fick inleda kvällen innan ost och chark gjorde entré.
(null)
 
(null)
Johan & Ellen hade fixat så fint tills jag kom hem så det var bara att placera arslet i soffan och njuta.
(null)
 
(null)
En god Cava gjord på hundra procent Pinot Noir till godsakerna.
(null)
Tidig fredagkväll blev tidig lördagmorgon med packade väskor och kurs satt mot Västkusten. Slutmålet var Mölndal hos våra fina vänner dit jag lite fräckt bjudit in oss. Mellanlandning i Slöinge för frukost och sen vidare mot Göteborg för lite inköp. Ett dygn av feelgood.
(null)
Solhaga Stenugnsbageri, lägg det på minnet.
(null)
Menyn i text och bild och en upplevelse som egentligen inte går att dokumentera, den ska kännas, smakas och upplevas på plats. Ett perfekt pitstop på vår väg mot Göteborg och en himla flax att vi fick plats då här alltsomoftast är fullbokat. Jag satte utan någon större förväntan om att få plats upp oss på deras väntelista och vi hade visade det sig turen på vår sida. Som sagt planera gärna in ett besök här och kom då helst inte på det kvällen innan som jag ;-)
(null)
 
(null)
Vi har tidigare provat på deras Bagarlunch men jag tror ta mig tusan att frukosten var strået vassare
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Inte bara smakfullt på tallrikar, glas och i koppar, miljön är väldigt behaglig och vacker även den.
(null)
 
(null)
 
(null)
Vår vana trogen så "ankomstregistrerar" vi när vi ankommer destinationen. En jäger till chauffören och en till hans medpassagerare. Ombyte från klack till sneakers och därefter en promenad längs Mölndalsvägen in till Göteborg och solen gjorde oss glädjande nog sällskap.
(null)
 
(null)
På Södra Vägen (nära Gothia Towers för er som inte vet vart det är) hittade vi Brasseri Lavette vars uteservering badade i sosken och som vissade sig vare en riktig pärla. Ett Brasseri med en härligt lockande brunchmeny. Vi var fortsatt mätta från frukosten och skulle egentligen bara tagit en öl men det slutade med lunch eftersom menyn inbjöd till det. Pankofrietrade pilgrumsmusslor med en fänkåls & äpplesallad till mig och en mini Cordon Bleu med kapris och sardeller åt Johan.  Tryffelpommes på sidan. Mums! Och servicen var sååååå bra.
(null)
 
(null)
Som att släppa in ett barn i en godisbutik, om du gillar snus vill säga. Johans bästa och även om Swedish Match numera finns i Lund vilket är betydligt närmare så är detta flaggskeppet och deras första butik. Dagsfärskt med leveranser direkt från fabrik i princip varje dag. Köp en prilla till kaffet, gå en snuskurs, gå in i "snushumidoren" och botanisera, köp veckans blandning eller något annat som verkar spännande.
(null)
Lyxiga produkter från Lernberger & Stafsing på toaletten.
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
På Frejagatan möttes vi av Mela, Aperol, solsken och goda tillbehör. Och Maries gröna fingrar och vad de skapat tillsammans. Jisses, det finns inget den kvinnan inte klarar av.
(null)
 
(null)
 
(null)
Mitt granatäppleträd som hon vårdat sedan vårt senaste infall sist det begav sig med ett besök i Mölndal, att köpa hem dessa från Italien eller vart det nu kom ifrån. I alla fall levererades de hit och nu var det dags för mig ta mitt hem till Skåne med instruktioner om hur jag ska sköta det. Marie kommer hit om två veckor och jag hoppas att mitt träd fortfarande lever då annars får jag skämmas.
(null)
 
(null)
 
(null)
Min födelesedagspresent kom lite tidigt men oj vad glad jag blev. En fin krans gjort av vinkorkar.
(null)
Oxå lite egenodlad och torkad chili i en söt liten burk.
(null)
 
(null)
 
(null)
Framåt kvällen kom Ronny kom hem från Spanien där han varit och spelat golf och det blev en gemensam middag med grillade kalvkotletter och den godaste citronrisotton jag ätit i hela mitt liv. 
(null)
 
(null)
 
(null)
Sommartider Hej, hej....
 
 
Eller nåt. Vad tycker vi om det där egentligen med omställning av klockan? Ett jädrans onödigt hittepå om du frågar mig och det kändes i kroppen dagen efter att vi tappat en timme MEN det var ljust och fint på kvällen. Frukosten var ljuvlig som alltid. Shakshuka med ägg, bacon, amerikanska pannkakor smaksatta med citron och vallmo, färsk frukt, gott bröd, kaffe och juice. Som en hel buffé men så är det här och det är UNDERBART.
(null)
 
(null)
 
(null)
Johan fick några tomatplantor med sig så nu har vi varsin lite grön baby att sköta om här hemma.
(null)
Hela bilen var full av grönt när vi beagv oss mot Skåne igen och de som vi körde om på motorvägen skrattade gott åt min huvudbonad och ja, det såg säkert lustigt ut utfrån när man liksom inte hade storyn. Alltid när man lämnar här så förutom allt gott man ätit och drucukit och alla goa skratt och varma kramar som passerat så har man bilen full av mer än vad man hade med sig när man kom. Här hämtar jag oxå kraft och energi, Familjen B får en alltid att känna sig mer än välkommen och ompysslad, här fylls hjärtat på med en massa värme. Mitt happy Place förutom hemma då💖
(null)
 
(null)
Jag ska ta hand om dig på det bästa sätt jag kan, mer kan jag inte lova.
(null)
En större kruka ska införskaffas, speciell jord ska tillsättas och det är fortfarande för kallt för att bo ute om nätterna så jag bär ut och in så länge det behövs eller tills jag ev glömmer det en dag.
 
Jag önskar er en fin vecka och själv ska jag fortsätta att njuta av helgen i minnet samt jobba på min sömn och gymmotivation, Hej Hopp.
 
Puss & Kram
Till top