marie.r.blogg.se

Jag är jag, på mina villkor! Mitt i livet och min blogg är min dagbok och mitt fotoalbum. Alla fina bilder som blir till stöd för minnen, känslor och upplevelser finns här för mig och för er som vill. Många inlägg handlar om mat, familj, vänner och träning

Myskväll & full av energi

Allmänt Permalink0
Januari. Många som tycker att det bara är en transportsträcka, att det är tufft med mörkret, är låga på energier och nu med fortsatt pandemi, Oerhört tröttsamt och tungt.
 
 
För egen del har Januari varit enkel och året har börjat fint. Resan till Österrike och all sol vi fick där ligger kvar i kroppen och så som vi nu äter så sover jag som jag aldrig gjort (äter enligt ett schema med förutsättningar och ingredienser som visade sig passa min kropp och knopp PERFEKT)
Jag njuter så länge det varar, förhoppningsvis länge och där emellan boostar jag med dagsljus så mycket det gå med dagliga promenader och varierat gym fyra gånger i veckan. Känner mig stark.
(null)
Sömnen är bättre men inte perfekt (men vad är perfekt) adderar öronproppar, sovmask och en temperatur i sovrummet på 17 grader för ytterligare förutsättningar. Ja, det är skitkallt när jag tassar in över golvet och lägger mig under täcket men det blir snart behagligt.
(null)
Födelsedagarna duggar tätt hos oss de första månaderna på året och imorgon är det Johans tur. Jag ÄLSKAR födelsedagar och ni som känner mig vet att det särskilt och i synnerhet gäller min egen. Jag firar inte födelsedag, jag firar födelsedagsvecka. I år fyller jag dessutom jämt (nej, inte 40 eller 50 men delbart jämt) Det ska firas, det finns alltid en anledning att fira lite extra. Nog om min kommande dag och tillbaka till Johans. Blommor är påfyllt, huset städas idag, champagnen är kyld och inköpen för en härlig födelsedagsfrukost fixas ikväll efter avslutad arbetsdag. Kanske blir det ett litet förfirande ikväll med ngt gott, vi får se.
(null)
 
(null)
 
(null)
Gröna linjen, i onsdags blev det en härligt värmande linssoppa med rostade grönsaker vilket passade perfekt i skitvädret när det regnade och blåste på tvären, så som det ofta gör i Helsingborg. Som topping, fetaost, koriander och färsk jalapeno.
Petra bjöd på bubbel efteråt och i skydd av mörkret gick jag över iklädd myskostym och håret i tofs. Ljuvligt och ovärdigt på samma gång, ha ha....
 
Fint med vänner där man kan vara sig själv 💖
(null)
Blåsten fortsatte under torsdagen så det var bara till att dra mössan ner över öronen och ge sig ut Berga Industriområde runt. Fortsätter med konceptet fem minuter matlåda och 25 minuter promenad. En väl spenderad lunch halvtimme.
Efter jobbet blev det ett superduperpass på gymmet där allt stämde. Ja, jag hör hur (nästan äckligt) positiv och duktig jag är men det gäller att passa på att njuta av den energin för det kommer att komma dagar där jag behöver hjälp, där jag behöver lyftas och peppas men inte nu. Nu taggar vi fredag vänner, Hepp!!
 
Puss & Kram.
 
Till top