marie.r.blogg.se

Jag är jag, på mina villkor! Mitt i livet och min blogg är min dagbok och mitt fotoalbum. Alla fina bilder som blir till stöd för minnen, känslor och upplevelser finns här för mig och för er som vill. Många inlägg handlar om mat, familj, vänner och träning

Höstlov.

Allmänt Permalink1
Nu är första dagen på det efterlängtade höstlovet till enda. Ellen har slappat hela dagen och bara varit hemma och det är ju precis som det ska vara, tid för återhämtning. Trots att det bara är en månad sedan jag var i Kroatien så skulle jag oxå behöva ett höstlov och lata dagar. Att gå i skolan hade allt sina fördelar. Imorgon kommer vi att åka till Malmö och se damerna spela mot Italien i OS kvalet. Vi unnar oss ett par timmar ledigt på eftermiddagen och åker ner i god tid för när man är i Malmö ska man äta Falafel, det är sen gammalt. Någonstans runt "möllan" Vi åker hela familjen inklusive Tom (han är ju numera familj) och det ska bli roligt att hitta på ngt tillsammans med ungdomarna.
(null)
Helgen som gick innehöll allt som ger mig återhämtning och glädje. Rekade presenter man kan önska sig inför den kommande födelsedagen och sippade på ett glas rött.
(null)
Åt en rååbiff som var magiskt god. Tryffelmajo, pinjenötter, fläsksvålar, pistagenötter, rödbetsskott, picklad silverlök, appenzeller och torkade parmachips. Halleluja va gott det var.
(null)
En perfekt avslutning på veckan hemma där jag trivs som allra bäst.
(null)
 
(null)
Lördag, jag sov nästan tio timmar och man tror ju knappt att det är sant MEN jag har så många års förlorad sömn att ta igen och jag tar inte detta för givet utan njuter istället så länge det varar.
(null)
Kaffe, NyMo, ägg och tomatmacka på rågbröd och sen ett gympass. Jag glömde mina lurar och jag tycker inte alls om att träna utan mina spellistor och det fokus och den pepp det ger. Morr!
(null)
 
(null)
På eftermiddagen hämtade vi upp Ellen (hon är såååå trött på att åka buss) men hon ville fika så vi hade överseende med att vi fick ta en omväg för att få umgås med henne ❤
Det blev finfika på anrika Zoegas som heter 1866 eller någonting men jag föredrar Zoegas. Koppar av olika valörer i fint gammalt porslin och söta assieter med små gulliga smörglas. Gammeldags charm, hembakat och inte alls som kedjorna med sina fabriksproducerade muffins. Så himla mysigt.
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Lördagkvällen spenderdes hemma med mealprepp, alkoholfria drinkar, pyrolysrengöring av ugnen och premiären av Så Mycket Bättre. Ellen var på Halloweenfest och vi var chaufförer både dit och hem.
Vi hämtar gärna, det gjorde mina föräldrar alltid medans Johans inte gjorde det så av olika anledningar och erfarenheter vill vi gärna när och om vi kan. 
(null)
Det finns en väldans massa kul alkoholfria alternativ nu för tiden. Bäst har man lyckats (tycker jag) med öl och färdigblandade drinkar, kanske något alternativ av bubbel men vin, nej fy fabian vilka usla alternativ som avlats fram. Jag tar mycket hellre en vatten eller en cola än alkoholfritt vin.
(null)
 
(null)
Pyrolys pågår och ugnen hettas upp till närmare 500 grader och efter drygt tre timmar kan man sopa upp "all skit" som bränts av och samlats i en hög av aska på ugnens botten.
Genialiskt men lite läskigt, 500 grader är rätt varmt...
(null)
 
(null)
Söndagsbruch med två trötta tonåringar och en massa gott som inte fastnade på bild men vi avslutade i alla fall med Fattiga riddare gjorda på torra kanelbullar. Doppa i pannkakssmet och stek, doppa dem sen i kanel och socker och toppa med Nutella eller som här Gridellis Hasselnötscreme
(to die for, men det är alla Gridellis produkter) för fräschör lite granatäpplekärnor. Mums!
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Den frukosten krävde sitt träningspass, Ha ha...
(null)
Vädret var bedrövligt tråkigt i söndags så min och Petras promenad blev istället en fika utan promenad vilket inte var alls så dumt. Det regnade och blåste på tvären och man ville absolut inte vara ute. Vi fick ett par mysiga timmar på Paolos som är ombonat och trevligt. Vi var sugna på något ställe där man kunde sitta framför en brasa men vi kunde inte komma på ett enda ställe som kunde erbjuda oss det. Om du vet något så får du gärna tipsa för det kommer ju att komma fler söndagar som denna, så här är det i Helsingborg lite då och då, regn från sidan alltså.
(null)
 
(null)
 
(null)
En superduper helg faktsikt. Imorgon är det som sagt landskamp och på tordsag ska vi till goda vänner på ärtsoppetorsdag, hur kul är inte det då? Ärtsoppa, punch och pannkakor. Mums.
Lite olika höstlovsaktiviteter för oss alla både tillsammans och var för sig antingen man jobbar eller är ledig. Vad gör du på Höstlovet?
 
Puss & Kram ❤
Till top