Världsklass After Ski utan skidor oxå hennes födelsedag ❤️
Ibland när man tänker att något som man sett fram emot och som ska bli roligt och sen blir det ÄNNU roligare och ÄNNU mer galet. Som i söndags på After Ski på The Vault. Nu säger tom Åse att hon vill åka skidor igen och det hade på riktigt varit livets grej att få åka skidor tillsammans. Hon och jag är typ lika dåliga och Johan och Daniel bemästrar allt. Det hade blivit en bra kombo.

Söndagen började lugnare än den slutade om man säger så.
Kaffe och nyheter. Plocka fram lite alternativ att spöka ut sig i oxå därpå ett rejält benpass på gymmet. Det ska kännas i benen när man går på After Ski. Man ska förtäna sin After Ski.

Något utav det viktigaste.


Vi har ju åkt skidor några gånger nu så det finns ju lite att välja på. Jag har ju ett par uppsättningar skidkläder som jag inte använder längre och som jag funderar på att sälja. Allt är i Peak Performance och i strl S eller ctl 160 och 170 som jag använt (jag är 158 cm och kan i vissa plagg fortfrande använda ctl) en del bara en eller två skidveckor totalt.
Grejen är att allt är alldeles för bra för att slumpas bort på någon sida där man får 40-50 kronor plagget så har Du något tips om var man kan sälja bra grejor utan att det ska krävas en master så får du gärna tipsa mig.

Kommer ni ihåg zinkpasta? Den hade man inte bara för att skydda läpparna utan även för att man tyckte att det var snyggt. Jisses...

Halvskitigt hår, då blir det locktången. Ja, och mössa på då.

After Ski är ju mestadels umpabumpa musik och wurst och lederhosen och ölsejdlar för oss då vi mestadels varit i Österrike så med det blev det grillkorv och surkål till lunch innan vi gav oss mot bussen. I Frankrike är det väl mer rosé och CHAMPAGNE till After Ski kan jag tänka mig.



Mot bussen och det fanns nog en annan som undrade vad sjutton vi höll på med, det kunde de snabbt sluta med för två hållplatser senare kom det på två till av samma karraktär.



Hon e allt go den där Åse som när vi lärde känna varandra absolut INTE drack Jägermeister för det gillade hon inte. Då det är vår "signaturmelodi" har vi satt henne i träning på det här och nu himlar hon inte så mycket med ögonen eller grimaserar utan säger istället, det här blir ju bara godare och godare. Ja, och roligare. Dock är hon fortfrande lite kinkig med temperaturen och vill helst ha den iskall.


Regnet öste ner när vi gick från bussen till The Vault och någon vidare skidstämning var det inte tal om MEN det ändrades raskt när vi klev innanför dörrarna där de redan hade stämning på top. I väntan på våra andra vänner blev vi både fotograferade och fick in drycken på bordet.



Daniel vinner priset för bästa autentiska detalj då han hade pistkartan med sig, jag höll på att skratta ihjäl mig när han fiskade upp den. Det ligger i detaljerna, det har jag alltid sagt.


Inga ledsamheter här inte, bästa gänget att gå på After Ski med.
På bordet innanför satt våra grannar med ett skönt gäng och på bordet bakom oss skulle Jeanette och hennes sällskap komma att ansluta.

Det går undan när man har skojsigt vill jag säga. Det skålades och skrålades och åktes skidor, det sista kanske kan vara svårt att föreställa sig men så var det faktiskt. Musiken var på top och personalen var en superduper härlig skara som verkligen gick in för det här, servicen och humöret och stämningen får full pot. Tack för festen, ni var super.


Vad var det jag sa? ÄLSKAR när människor bjuder på sig själv än om det förelåg en viss risk för skada här. Undrar om det gjorts någon riskanalys på just det här scenariot? Jag har svårt att se att någon ens tänkt tanken att det skulle komma att åkas skidor i trappan 🤣 🤣

Hela galna, goa, underbara gänget ❤

Dagen efter var det födelsedag, hennes födelsedag och jag var uppe tidigt och vispade grädde till tårtan som hom önskat till sin dag. Jag blir så glad när det kommer önskemål.
Budapest har jag bakat på längden och tvären sedan restaurangskolan och det har blivit många genom åren. Det är enkelt, mycket enklare än det kanske ser ut och det går dessutom att förbereda i god tid om mjan vill och lägga dem i frysen tills dess att det är dags att dekorera och äta.


Efter frukost och paketöppning åkte Johan till jobb medan jag och Ellen tog det lite lugnare innan vi skulle ta tåget till Lund där dagen skulle spenderas och firas efter önskemål.
Kompis Marie från Göteborg messade att hon var på väg till Malmö för kundbesök och ville komma förbi och lämna Ellens både balklänning och studentklänning som hon varit gullig nog att lägga upp/sy in. Vi bjöd på tårta och kaffe och sen åkte vi snålskjuts med henne istället för att åka kollektivt och på så vis fick vi oxå mer tid tillsammans.

Grand Hotell, ett vackert och klassiskt hotell. Hur mycket modernt och fint och nytt det än finns så är det något speciellt med det här, jag är ju skolad i de här miljöerna och de tilltalar mig fortfarande. Kanske mer nu än då för då fanns ju inte det som finns nu. Hovmästare, vita slängar, silverbrickor och små egna kaffekannor på bordet istället för en stor grunka med tapkran.

Entrén är så pampig.
Här blev det lunch och bubblor. På sin födelsedag dricker man bubblor, det är sen gammalt.



Hjortfärsbiffar med det lenaste av potatismos, till det
saltgurka och rårörda lingon och man kunde inte önska sig något mer.

När vi var nöjda gjorde vi Lund. Strosade fram och tillbaka, Ellen provade och jag väntade. Jag har blivit SÅÅÅ bekväm och orkar nästan aldrig prova kläder i butik. Nätet har tyvärr blivit mer min grej.
När benen behövde vila gick vi till Love Coffee som är en kombinerad café och vinbar. Jag har varit här en gång tidigare och det var tidigt på morgonen när jag skulle åka vidare till Stockholm och det var rätt folktomt. Det var det inte igår eftermiddag och det fanns inte ett bord utan minst en laptop. Kändes som ett ställe där studenterna hänger och pluggar och fikar.
Vi drack citronlemonad och åt kardemummabulle med mycker smör och mycket socker, såååå goda. Rekommenderar stället för sin charm och atmosfär och vill gärna testa det en kväll framöver. Såg dock att deras signum var naturviner och det är jag generellt inte helt såld på men vem vet, det kanske kan ändra sig (i alla fall för en kväll)


Klockan arton hade vi bord på Klostergatans Vin & Deli och det här är en liten pärla, ett slött stenkast därifrån ligger deras systerkrog Kyrkogatan som också är kanontrevligt. Johan arbetar ju vanligtvis i Lund men och det var delvis därför vi valde just Lund igår men denna dagen var han i Limhamn och spelade in produktfilmer. Vi möttes upp här för gemensamt firande och födelesdagsmiddag för Ellen.


Medan vi väntade på honom drack vi ett glas CHAMPAGNE och det var ett generöst glas må jag säga (vi reagerade båda två) och inte ett sånt där yttepytte med ett streck på kanten markerat med 10 cl.

Maten och servicen levererade precis som sist när vi var där. Klassisk meny med en twist men du kan både läsa och förstå menyn utan att behöva ta fram din parlör 🤣
Vinlistan är både generös och väl tilltagen och det finns flera alkoholfria bra alternativ, plus i kanten för det. Fortfrarande är det dock rätt skralt (gäller typ alla krogar) på den vegetariska sidan, det finns en rätt att välja på, en enda stycken. Den som de hade här lät otroligt god och rolig och det var varken stekt eller ugnbakad rotselleri eller en portabello som vi dragits med de sista tre, fyra åren MEN det alternativet som fanns var väldigt mastigt och kändes för tungt just den här dagen.

Vi valde andra alternativ och det var otroligt gott, vällagat och snyggt upplagt. Skreitorsken hade en perfekt temperatur och delade sig i blanka fina sjok. Johan tog rååbiff och den var precis där den skulle vara och pommesen till är to die for, precis som vi mindes dem.




Till dessert blev det sen två olika varianter och tre skedar oxå delade vi så som vi brukar.
En tyngre på choklad med filmjölkspannacotta och dulche de leche, jordnötter och chokladmousse. En lättare med, stjärnanismarinerad blodapelsin, apelsincoulis, mandarinmousse och stracciatella semifredo, typ JÄTTEGOTT altihopa. En jättefin födelsedag med mycket kvalitetstid med min älskade och begåvade dotter som jag är väldigt tacksam för. Idag är det nu prick två månader till min födeledag, årets viktigaste dag. Den kommer ingen att missa, jag firar ju mycket, ofta och mest hela tiden. Tills dess, var rädd om dig.
Puss & Kram ❤