Lillördag, gräsänka & tjejmiddag. Caesarsallad med sötpotatis och halloumi.
Att vara själv är inte detsamma som att vara ensam. Om jag valt själv brukar jag kalla det för självsamhet, ett fint och varmt ord. Ellen är i Berlin och Johan är i Stockholm och jag njuter av egentid. Ett par dagar och sen vill jag ha hem dem igen. Igår gjorde jag milen, låter fint och som att jag sprang men ICKE, springa är verkligen inte min grej (ett jädrans flyktbeteende som min make brukar säga) men att gå milen har jag inga som helst problem med.


Efter den promenaden preppade jag middag då Hanna skulle komma förbi och göra mig sällskap och fira Lillördag med mig, Lillördag är i princip alltid en träningsfri dag för mig. Något gott och fräscht skulle det vara men som var kvickt och enkelt att förbereda. Surdegsbaguette med olja och flingsalt som fick bli knapriga krutonger i ugnen medan jag hackade/rev sallad och andra grönsaker.


Romansallad och grönkål är basen. Ceasarsallad heter det ju för dressingen som alltid är (ska vara) densamma och den absolut viktigaste ingrediensen för den rätta smaken, för sen skiftar ju innehållet lite hit och dit. De flesta serverar den idag med kyckling eller räkor men originalet är varken med det ena eller det andra. Sallad, krutonger och dressing och parmesan. Denna varianten är med sötpotatis och halloumi så ytterligare en variant på ursprunget.
Receptet finns i ica buffé eller så hojtar du till här så kan jag lägga upp det.

Gyllenbruna och krispiga.

När krutongerna är klara är det bara att skifta plåt och ersätta dem med sötpotatisen som skivas och smaksätts med olja, flingsalt och chiliflakes.

Och här någonstans steker du sen halloumin som skvätter satan och sölar ner hela köket.

Man ska ju helst äta så färgstarkt som möjligt och gärna så många olika färger som möjligt. Förutom att det är nyttigt så är det vackert och man blir glad av färgerna.


Jag lyxade med extra tillbehör så som Brödkulturs ostsnurror (VARNING! de är extremt beroendeframkallande) smaksatta med bland annat fetaost och kummin.

För att spara tid hade dressingen förberetts kvällen innan då det är lite jox med olja och så till majonnäsbasen. Man kan fuska och göra på färdig majonnäs men så jobbar inte jag, däremot har jag ett annat tips som man kalla fusk det med om man känner för det men jag tycker att det är ett freakin lifehack. Skippa istället de slippriga och hala sardellerna och kör på pasta istället. Så mycket enklare, mindre risk att skära sig så då de är ena hala rackare och kniven gärna slinter oxå slipper du stanken MEN behåller den goda sältan och smaken.


Sälvklart lite snacks innan. Ost och kex och nötter oxå min favoritsalami, den starka som jag alltid glömmer namnet på. Hanna fick välja dryck till, det fanns allt och hon valde bubblor vilket jag tyckte var ett excellent val. Min typ av kompis ❤

I receptet står det att man ska vända ner hälften av dressingen i salladen och serevera den andra som extra på sidan. Jag lät bli att blanda av den anledningen att receptet var för fyra och jag visste att det skulle bli över och då tycker jag att det blir blött och slabbigt till dagen efter. Man fick helt enkelt blanda själv på sin egen tallrik.


Till salladen erbjöds sen ett lättare rött, en Beajoulais eller ett friskt vitt, en Chenin Blanc. Gästen fick välja och det blev det röda som var väldigt gott till. Det här vinet har legat på hyllan ett tag och jag har läst lite slarvigt och trott (se längst ner till höger) att det var en Pinot Noir som generellt inte är min favorit. Nu bad jag Johan att hjälpa mig att välja innan han åkte och då kom han med denna. Man ska inte vara rädd för att be om hjälp för se vad bra (och gott) det kan bli. Oväntat och det bästa är att det finns en till flaska kvar till ett annat tillfälle och nu vet jag hur det smakar och vad det passar till.

Gick alldeles utmärkt att blanda själv och det blev dessutom till en rikigt bra lunch idag.
Älskar när det blir rester som blir till lunchlådor.

Men innan det blev lunch så var det frukost och lite "off the record" på agendan, sådant som normalt sett inte hör till det vardagliga. Ett riktigt bra tips på serie ser ni nedan. En miniserie i fyra delar och som visas på Netflix.



Kvällens pass blev rygg och axlar då jag fortfarande har en rätt OK träningsvärk i säte och lår från ett tidigare pass men så är ju oxå rygg och axlar favoritpasset. Nu är det en dryg månad kvar till födelsedagen och min present till mig själv är ju att ge mig en stark och frisk kropp OCH ett sexpack. En bra dag syns rutorna, en sämre dag inte så ja, jag är på väg. Resultaten kommer inte av sig själv man får jobba lite men det är så värt det för (återigen) förutom att man bli stark så får man bättre sömn, hållning, förebygger och stärker skelettet och en massa andra hälsoeffekter SÅ om du inte styrketränar redan så är det hög tid att börja ❤



Nu ska jag snart åka och hämta Ellen som ankommer Helsingborg efter fyra dagar i en av de roligaste städer som finns, Berlin. En annan sak som hände idag, jag har valpgosat med grannarnas hund, naaawwww, lille Dino som bara är typ åtta, nio veckor. Det var det sötaste lille terriernyllet. Jag är kär.
Imorgon är det redan fredag igen, veckans bästa dag och sen kommer helgen. Vad ska du göra i helgen? Jag tänker att vi kanske om vädret tillåter ska ta och tvätta och skura trallen och förbereda uteplatserna för våren. Om detta har jag inte berättat något för Johan, det kan bli en överraskning när han kommer hem från mässan i huvudstaden. Tills vi ses.
Puss & Kram ❤