marie.r.blogg.se

Jag är jag, på mina villkor! Mitt i livet och min blogg är min dagbok och mitt fotoalbum. Alla fina bilder som blir till stöd för minnen, känslor och upplevelser finns här för mig och för er som vill. Många inlägg handlar om mat, familj, vänner och träning

Projekt, besvikelser & allt annat däremellan.

Allmänt Permalink0
Hej där, Nu står helgen för dörren igen....
Man skulle ju kunna tro att det inte hänt ngt i mitt liv eftersom jag varit lite mindre aktiv med dokumentationen men så är inte fallet, Faktum är att det händer massor hela tiden men allt vill jag inte dela med mig utav även om vissa tycks tro det. Trött (igen) på alla som ska tycka en massa om mig och mitt liv och vad jag gör.Tex, gör du inget annat än och tränar? Jo, det gör jag men det tycks provocera att jag är så pass aktiv som jag är...
 
Trött på alla som lovar ditt & datt vilket jag såklart inte tänker gå närmare in på för då blir det ännu mer irritation. För en HSP som mig så blir det här superduper konstigt och inget som jag mår särskilt bra utav eller tycker är särskilt kul. Nog svamlat men summan av kardemumman är besvikelsen över allt som inte blir av. Ni vet, de som jag kallar "flabbhattarna" stora ord och lite handling. Mycket snack och lite hockey. Vi släpper det och går tillbaka till det som brukar vara Jag. Glad och energirik. Jag måste lära mig det, att inte lita på ngn annan än mig själv.
Sen finns de det andra oxå, det som allt som oftast tar mest plats och berikar mitt liv mest. Mina finaste vänner, kolleger och familj. De som lyfter mig, stöttar mig och gör mig till en bättre människa även när jag inte är det. De är inte så många men de är oerhört värdefulla för mig. En fredag för ett tag sedan hängde vi på krogen och delade några timmar över god mat och dryck. Att sen vakna dagen efter och starta dagen med kaffe, mops och husdrömmar gör inte saken sämre. Så här startar för övrigt alla mina lördagar, och söndagar. Jag har lärt mig att detta mår jag bra utav.
 
Om ni inte sett avsnittet med ombyggnaden av den gamla skolan i Billesholm så rekommenderar jag er å det varmaste att göra det. Vilket jävla program.
Det här kändes ju lyxigt. Att få klä upp sig. Det händer ju inte alltför ofta nuförtiden. Bleka ben men det är samma för alla denna årstiden och det blir ju snabbt mörkt om kvällarna. Avskyr dessutom verkligen strumpbyxor, kan på riktigt vara det osexigaste plagget som skapats. Eller? Har du kollat dig själv i spegeln med de på? Är man dessutom kort som jag så räcker de nästan upp över huvudet, Nä, fy tusan. Svärmor fyllde år och önskade sig en middag med familjen hemma på Stuterivägen så då fick det bli så. Klänning och klack på.
Jag fick ju Måns Zelmerlövs Cava för en tid sedan så den inledde vi kvällen med ihop med lite tilltugg innan det serverades sparris med hemmagjord hollandaise och löjrom följt utav en slätvar med mycket örter och ännu mera brynt smör. Albarino från Spanien och en Tiramisu som söt avslutning.
Bästa krogen finns på Stuterivägen.
Emellanåt saknar jag restarangbranchen så mycket och jag inser hur mycket den präglat mig med sin struktur, nogranhet och vikten av att saker sker i exakt rätt flöde och rätt tid. Ett imponerande samarbete när det flyter och du får en "riktig påsättning" en kväll eller en hektisk lunch. En tuff branch med tuffa uttryck men oxå galet rolig och omväxlande. Jag har tänkt mycket på min första chef på den senaste tiden. En imponerande kvinna som tog mig under sina vingar under min praktikplats på gymnasiet. Hård men rättvis. Jag tror aldrig att jag haft en bättre chef efter det och jag är glad att just S blev starten av ledarskap (som man inte visste så mycket om eller talade om på den tiden, det bara gav sig naturligt, eller inte) i mitt yrkesliv. Tyvärr försvann hon ifrån oss alldeles för tidigt. Den tydligheten och auktoriteten är viktig för mig . Att se upp till den som är min chef, inte med någon gloria men ja, Ni som fattar, ni fattar.
Långt mycket godare än vad bilden kan göra maten rättvisa.
Söndagen startade som alltid med ett Cirkelfys pass och sen kom kusinerna för att fira Ellen som fyllt år. Streetfood variant ute på altanen i bästa Coronakostymen. Sol, öl, jäger och grillkorv med smarriga tillbehör gav oss ett par härliga timmar av umgänge i solskenet. På tal om träning så gör jag nu fem till sex gympass i veckan, promenader på lunchen nästan alla dagar samt ett antal PW på kvällarna. Om en dryg vecka kommer jag att trappa ner ngt efter en välbehövlig vilovecka. Men bara något....
Vi var flera som njöt utav värmen så länge den varade.
 
 
Lillördag på jobbet med efterföljande AW. Lillördg är min dag i veckan.
 
Oxå kom fredagen. Lunchens promenad gick till Agneta och inköp utav fredagsbukett. En riktigt fin rutin, färska blommor ger intryck och energi. Varannan vecka har vi ju dessutom hjälp med städning utav huset och så var det i fredags. Medans de var där flexade jag ut en timme tidigare och tog Bob med mig till skogen för en promenad så att de kunde arbeta ifred. Ett par timmar senare var vi tillbaka till doften av såpa och armaturer blankare än nyputstat silver. Wow, detta är kankse onödigt tycker någon men så jädrans lyxigt. Jag unnar mig gärna det här på bekostnad av ngt annat och ja, jag betalar skatt och gör korrekta avdrag för en registrerad firma.
Njöt av lugnet i cirka fyrtiofen minuter innan resten av familjen trillade in. 
Lite av Ellens alster. Den översta, en motorväg i natten är min absoluta favorit.
Gullefjun är nybadad och djupt kränkt. Han for runt som en oljad blixt, upp och ner i soffor, under bord, fram och tillbaka, hit och dit i ett rasande tempo för att spriga sig torr. Här pustar han ut efter ett tvättäkta mopsryck.
 
Mr Louis och jag blev bjudna på bubbel tvärs över gatan. Bara att hoppa ur myskostymen och i jeansen. Finaste P, tack, din inbjudan, den kunde inte ha kommit mer lämpligt.
Morgonljus en tidig tisdag strilar in medan kaffet intages och färger väljes. Efter att jag sett det där programmet Husdrömmar tog projektledaren i mig fart. Nu ska det hända grejor vet ni. Jag jobbar lite så. Får en idé och så ska det ske NU, det är inte alltid att alla hänger med. Jag är osäker på om det här är en styrka eller en svaghet, eller ngt annat. Ha ha...
Det kommer att bli en ny arbetsplats, nya golv först inne och ev ute om vi inte bara slipar av hela trädäcket alt river upp och vänder på plankorna. Ngr nötter som skulle göra vid det för ngt år sedan gjorde precis tvärtemot och nu är det inte bra, inte alls. Ledsamt är att det är bara fem år gammalt och borde hålla mycket längre än så. Estetiskt funkar det inte för mig i alla fall så någon åtgärd måste till. Det fanns ett hopp om ngt kul för alltanen, ngt nytt men det verkar inte bli av.Nya utemöbler på det och ett större matsalsbord inne. Vi börjar där sålänge.
 
Ny fredag. Lyfta tung och dricka dyr champagne. Det är det som står på agendan idag. Ha en fin helg alla fina. Vi ses när vi råkas. Hejhej....
 
 




Till top