marie.r.blogg.se

Jag är jag, på mina villkor! Mitt i livet och min blogg är min dagbok och mitt fotoalbum. Alla fina bilder som blir till stöd för minnen, känslor och upplevelser finns här för mig och för er som vill. Många inlägg handlar om mat, familj, vänner och träning

Nu är julen här.

Allmänt Permalink1
I år kommer julen tidigt känns det som. Det är ju typ bara en kvart sedan det var sommarlov och folk har ju generellt varit galet tidiga med att julpynta, vissa redan i Oktober. Att sedan fjärde advent infaller på självaste julafton gör ju att startsträckan för oss som inte började i Oktober blir rätt kort.
(null)
Innan julpyntet och advent (som jag offficiellt invigde igår iom julskyltningen på Råå) var det ju Black Friaday och det brukar oftast passera rätt obemärrkt i den här familjen MEN denna gången passade jag på att fylla på sminkväskan (som alltid är eftersatt och klen) samt en hjälmväska till min nya skidhjälm. Jag kommer att ha ett handbagage med stil denna gången 😜
(null)
 
(null)
Fredagen var jag gräsanka medan Johan var i Danmark och tittade på fotboll. Med sig hem hade han en favorit till barskåpet men han glömde att köpa julöl så vi får väl ta och försöka hinna med en tura oxå någon dag. Jag bjöd över Petra på lite glögg och sen blev det film för resten av kvällen, jag betar av måååånga smöriga julfilmer nu och de får jag inte med mig Johan på så det passade bra när jag var själv hemma. Kvällsmat i soffan och fötterna på soffbordet. Tjohooo.
(null)
 
(null)
Frukost och premiär för julservisen och skinkmackor med senap. 
(null)
Man kan tycka mycket om Caia och cirkusen kring dem MEN deras grejor är bra och den här läppennan sitter som berget, eller i alla fall minst en hav dag även att man äter och dricker.
(null)
 
(null)
Vinterdäck på och det samma dag som det blev lite snö och snorhalt så riktigt bra tajming. Vädret som är nu, kallt, torrt och krispigt är ju bara underbart. Ljuset i helgen har gett oss D-vitamin så att vi klarar oss ett litet tag nu. Långa härliga promenader blev det både lördag och söndag.
(null)
 
(null)
 
(null)
Efter gymmet blev det en sen lunch på en av Helsingborgs nyare krogar, Culise som är fd Taeterkatten för er som vet vad det var och som ligger i anslutning till Teatern dit Johan och hans mamma skulle efteråt för att se på uppsättningen Romeo & Julia. Man har gjort ett fantastiskt jobb med lokalerna och det var verkligen varmt, ombonat, lyxigt och luftigt. Det var min känsla.
(null)
Servicen var gullig men höll inte hela vägen, lite missar med beställningen som de iofs rättade upp fint. Köket missade sen att det var café de paris sås på Entrecoten och den fråga jag hade om menyn som skulle kollas upp och återkommas med återkom aldrig. Inga stora saker men totalen blir inte full poäng denna gången. Jag kommer att komma tillbaka. Kankse inte i första hand för att äta men för deras väldigt trevliga bar där man kan hänga och sippa på något gott. Det franska köket är ju för övrigt inte mitt favoritkök men det är ju inte deras fel.
(null)
 
(null)
 
(null)
Sallad Nicoise till mig och farmor. Lite snacks innan där favoriten helt klart var den friterade crossianten som var fylld med smält comté, Den skulle jag iofs kunna tänka mig att återkomma för.
(null)
 
(null)
 
(null)
Vackra och förgstarka toaletter.
Tänk att jag efter alla dessa år fortfarande spanar in keramik, blandare och vaskar trots att det är över tio år sedan jag lämande Kakelbranchen, eller den lämnade mig om vi ska vara petiga. Favortidrinken till dessert och sen var dags för mig att ta mig hemåt. Jag hade en plan och det var att gå den korta sträckan till MIN favoritkrog och ta ett glas där medan jag kollade upp busstabellen.
(null)
Regio, Sveriges bästa gatukorsning. Att gå ut ensam är rätt roligt för man får så härliga samtal med andra människor och när man är ensam så ser man att det är man inte ensam om. Barplats är oxå helt klart min favorit. Nu ville det sig inte sämre än att jag spontant fick sällskap av Jeanette som var på väg upp från Malmö där hon varit med familjen.
Man måste ju ändå älska sociala medier för där var där vi hittade varandra fråm början och så även denna kvällen. Timmarna for iväg och vi babblade på om allt möjligt, stort som smått, glädje och sorg och jag tror inte det fanns ett ämne som vi inte berörde innan vi sen tackade för oss och jag fick precis som sist förstklassig skjuts hem av Jeanettes make.
(null)
Söndag och nu jädrans skulle det julpyntas. Gran och slingor, ute och inne. Ljus och änglar och som alltid, julens väktare som sitter under granen. Lussebullar skulle bakas och det blev tom två sorters, en klassisk och en snurrad fylld med mandelmassa och kardemumma.
(null)
 Kaffe & google.
(null)
De här gullisarna ligger av någon anledning i lådorna med julpynt så varje år blir det en liten nostalgitripp till när Ellen var liten och tultade omkring i sina små rosa skinnskor.
(null)
 
(null)
Ljusen som jag fick av Nettan förra veckan pyntades med champagnekorkar i ljusstakarna och hjärtat som hon hade knutit runt dem fick en hedersplats i granen.
(null)
 
(null)
När man far fram som en oljad blixt och ska hinna femtusen saker på en dag så är det lätt att missa att man ska äta lunch och när jag till sist kommer på det brukar vi ha ungefär ett par minuter på oss innan jag hinner bli "hangry" 🤣🤣
Vad passar bättre än grillad korv utomhus en soligt klar men bitande kall dag.
(null)
När degen stod på jäsning han jag med en timmes powerwalk. Jag ÄR en mästara på att hinna allt jag satt mig för om jag bara bestämmer mig för det. Jag är om jag får säga det själv sjukligt effektiv.
(null)
Alltså, de blev så goda. Så fluffiga och fina. Ellen ville ha klassiska och Johan ville ha med extra gos i så det fick bli en plåt utav varje. Iskall mjölk är ju det bästa till nybakat men igår blev det Hellströms glöggdrink och den mina vänner, den var så god att man skulle kunna ta två. Hellströms glögg, Hellströms gin och äpplemust som värms upp. Toppa med lättvispad grädde och malen kanel.
(null)
Men innann drink och bullar blev det ett gympass. Veckans fjärde och kvoten fylldes. Idag är jag lite vämjelig och har en förkylning i kroppen så det är nog 50/50 om det blir jobb för mig imorgon, dagens gym blev istället en trettiominuters promenad då jag behövde frisk luft.
(null)
 
(null)
Jag hade en bild av gran som jag skulle ha i vaserna men det fanns såklart inte när jag åkte ut på Flowerteam och allt vad det var så det fick bli såhär istället och det funkar ju fint det med.
(null)
 På söndag tänder vi kalenderljuset och börjar med adventskalendern, den är jag pepp på.
(null)
Mormor Karins tomte, han har vaktat många julgranar ❤
(null)
 
(null)
Den här ska ni prova och ni kommer att tycka att den är smarr, jag LOVAR.
(null)
 
(null)
 
(null)
Kvällen igår avslutades på samma ställe där den började men med nytvättade laken och med byte till de  fluffigare vintertäckena. Temeperaturen i sovrummet är nu ca 16-17 grader och det är precis där jag vill ha den men då är det lite svalt med sommartäcke.
(null)
Nu blir det ett avsnitt av ngn serie eller en julfilm ihop med en Ipren och varmt ingefärsvatten. 
Tack för att du tittar in och läser. Ha det bäst och var rädd om dig.
 
Puss & Kram ❤

Till top