Mormor Karin, min fina omtänksamm mormor, Ellens Mormor Karin. Mormor ville gärna bli kallad mormor men inte "gamlamormor" det tyckte hon lät gammalt ;-)
Tänk er en mormor såson i sagorna, som bakar bullar, läser sagor, lär dig sticka, virka, brodera och har tid att lyssna om du har något att berätta. Sån var min mormor, och lite till.
Stark och klok, händig och rejäl, snäll och mjuk, allt i ett paket.
Alltid hembakat till kaffet. Ellens favoritkakor är brysselkex tack vare dig och tack för alla gånger du bakade dem åt henne när du visste att hon skulle komma på besök. Om du visste hur många sådana vi gräddat på Skimmelvägen tack vare dig.
Du har tom lärt Ellen att sticka eftersom jag inte underhållit det du en gång lärde mig. Det är en ynnest att vi fått ha dig hos oss så länge. Dina barn, vi barnbarn och alla dina barnbarnsbarn samt alla respektive, ingifta och annat löst folk.
Sedan en vecka tillbaka lever du din mardröm eftersom du då drabbades av en stroke, din skräck mormor, att bli beroende av andra.
Förra veckan handlade du och lagade din egen mat, städade din lägenehet (bättre än vad jag städar min) gick en promenad och kanske tog bussen till stan.
Jag är så ledsen för din skull, att ditt rika liv ska sluta på de sätt du absolut inte ville. Jag är samtidigt glad mitt i all sorg att du fortfarade har styrkan och  kraften att påverka det som är kvar av din tid på jorden.
Ellen sa härom kvällen att hon kände sig stolt över dig, att hon fått lära känna dig och att hon genom dig kände sig stolt över sig själv oxå på ett sätt hon inte riktigt kunde förklara, älskade barn.
Du är trygg i ditt beslut nu mormor och vet vart du är på väg, det är bara vi som ska hantera det. Vi vet att du har rätt och vi accepterar det, vi behöver bara lite tid att vänja oss.
Jag är så glad för vårt senaste möte, du log, tog min hand och tryckte den hårt, du visste att det var jag och att jag var där.
Jag önskar av hela mitt hjärta att du snart är framme och får träffa morfar igen. Jag önskar att det är en plats som är trivsam och där man kan få sig ett glas vin om man vill, få spela ett parti kort och jag önskar att du kan följa oss från ditt nya ställe och kanske ge oss en hint om att du ser oss.
Jag önska dig allt gott och mer därtill för det är du värd men du milde himmel vad tomt det kommer att bli.
Älskade mormor, jag saknar dig redan, innan du gått.