marie.r.blogg.se

Jag är jag, på mina villkor! Mitt i livet och min blogg är min dagbok och mitt fotoalbum. Alla fina bilder som blir till stöd för minnen, känslor och upplevelser finns här för mig och för er som vill. Många inlägg handlar om mat, familj, vänner och träning

Jisses vad bra det blev.

Allmänt Permalink0
Äääääntligen kom vi loss med att fixa framsidan och fint blev det. Lite fix och trix kvar men i stort sett klart. Men innan dess…
(null)
Hej, Nu blir det lite speedblogg igen. Fredag eftermiddag och helgen står för dörren. Solen skiner (ja, du läste rätt) bikinin är på och jag är placerad i en stol på altanen med en bok i ena handen och en "lommevarm" öl i den andra.
(null)
Jag har ätit nyttigt i veckorna och unnat mig på helgerna och det ger nu resultat i form av att de där "unnamig" kilona är på väg bort. Jag kan ekvationen, kaloriunderskott annars går du inte ner och går du inte ner så ligger du inte på kaloriunderskott. Du kan hjälpa till med träning men det är vad du stoppar i bröluckan eller snarare inte stoppar i den som ger resultat. Slut på meddelande.
(null)
Ganska tråkigt på jobb just nu. Gillar egentligen mitt jobb. Mycket. MEN. Omorganisation som inte står högt i tak hos mig (och flera) och jag behöver x energi emellanåt, kanske t.o.m. ett nytt jobb. 
En nytändning mitt i klimakteriet och femtioårs jalla jalla…
(null)
Piggade upp mig med ett frisörbesök och lite mörkare bottenfärg. Tog emot tre ton sten som sen blev till ett bra träningspass.
(null)

(null)
Fick oxå en riktigt liten gosig sötnos på besök på jobbet. Muffe, en ras lite lik vår Bob men som heter Griffon. Höll på att mysa sönder den lille rackaren.  (null) Kärlek vid första ögonkastet ❤️
(null)

(null)
Confit de canard, rökt anka och en riktig delikatess. Ser inte mycket ut för världen men oj så gott. Serverades med parmesanstuvad vitkål. Mums. Älskar all typ av kål.
(null)

(null)
Förra fredagens outfit. Prepp av Tiramisu. Nya sneakers att gå PW i från favoritmärket Under Armour, ett par till mig och ett par till Johan.
(null)
Fredagsdrink Gin Basil Smash. Igen. Med gin från (ursäkta att jag tjatar 🤣) Hellströms Gin. Idag blir det en annan variant med en sockerlag på ingefära och med mosad gurka. Återkommer om den.
(null)

(null)

(null)
Hämtmiddag som kunde ätas ute och ihop med det somrigaste av somrar, rosé. Hela familjen, alla var hemma. Fiiiin kväll.
(null)

(null)

(null)

(null)
Somnade till högsommar och ljummen kväll men vaknade till ösregn. Fick tända ljus till frukosten och plocka fram gummistövlarna för nu skulle det minsann grävas upp en gräsmatta oavsett väderlek och hör sen.  (null)
 
(null)
En runda på tippen hann vi med innan Bergmans anlände och inte nog med att de frivilligt anmälde sig till detta spektakel så hade de dessutom godsaker med till oss från sin ljuvliga trädgård. 
(null)

(null)

(null)
Det har lagats mycket gott här och nu finns det endast ett par stycken tomater kvar. 
I onsdags tex gjorde vi en fänkålspizza och Ellen har gjort jättegod tomatpastasås. 
De små gula är söta som godis 💛
(null)
Mmmmmmm….
(null)

(null)
Oj som vi jobbade. Effektiva som attans och på lördagkvällen var ALLT klart. Ja, utom rabatten framför förrådet men den löste vi snabbt efter söndagens frukost.
(null)
Mela övervakade så att vi skötte oss. (null) 

(null)

(null)
Maten är viktig, extra viktig när man sliter hårt och egentligen inte har tid. Vi hade planerat och köpt hem så att vi kunde njuta lite oxå. Cevapi i bröd, somunbröd och färs på 50/50 lamm och oxkött, kryddor efter konstens alla regler OCH bikarbonat. Kajmak och Ajvar och rå lök. Klart och orimligt gott. Öl och snaps till, dessvärre hade vi ingen sljivo så vi tog det närmsta vi hade 🤣🤣
(null)

(null)
Självklart en Aperol i väntan medan Johan och Ronny var på tippen. Hi hi…
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
På kvällen efter välbehövlig dusch för oss alla blev det Biff Rydberg och supersmarrigt rödvin. Tiramisu till efterrätt. Oj oj oj.
(null)
Vi var alla trötta så det blev en tidig kväll och sen en rätt tidig morgon. Förstärkt frukost med spansk tortilla, bacon, tomatsallad och Mimosa för de som önskade det.
(null)
Sen gick de ta mig tusan undan. Rabatten kom på plats, granatäppleträdet flyttades från sin kruka och grävdes ner, stenar och annat placerades ut och därefter drog Bergmans hem och vi for till Hornbach för inköp av armeringsjärn och annat smått och gott.
(null)

(null)
Så stilrent nu. Ska ha lite grönt i men funderar en runda på det innan vi sjösätter den planen.
(null)

(null)
Mitt lilla fina träd, jag hoppas att du ska trivas.
(null)

(null)
När vi var så klara som vi kunde så blev vi lite firarsugna och jag blandade mig en Espresso Martini och sedan bjöd vi in Petra på restfest.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Lite blandat från veckan. Befinner mig inte på min bästa plats i livet just nu. Är så besviken på människor, både privat och på jobb, som säger en (eller flera) saker och som sen inte står för det. Mytomaner, lögnare, vita lögner, rena osanningar, vinklingar och tolkningar. Bläää….
Det kommer bli bra, jag ska vara bestämma mig för om jag ska gå vidare eller inte.
(null)
Igår hade jag ett par timmar i självsamhet med tända ljus, rökelse och två glas rosé. Idag är huset nystädat och solen skiner som sagt. Imorgon LUS på stan och på söndag en kompis på middag här. Lite träning och sen åker Ellen till Stockholm på ett stipendium för att forska på Östersjön. Det kommer bli bra och kul för henne. Spännande och lite läskigt med tanke på hur vi misshandlar vårt vatten.
(null)

(null)

(null)
Jag önskar Dig en fin helg och Tack för att du läser och för att ni kommenterar och peppar mig att fortsätta med att skriva här. Värdefullt. Längtar ihjäl mig till semestern nu, kunde åkt igår men får allt vänta ett par veckor till tills dess att det är dax. Fyra tror jag närmare bestämt.

Puss & Kram ❤️




Till top