marie.r.blogg.se

Jag är jag, på mina villkor! Mitt i livet och min blogg är min dagbok och mitt fotoalbum. Alla fina bilder som blir till stöd för minnen, känslor och upplevelser finns här för mig och för er som vill. Många inlägg handlar om mat, familj, vänner och träning

Pepe, storseger & Pålsjö After Beach.

Allmänt Permalink1
Nu är det ingen återvändo, imorgon ringer klockan obarmhärtigt 06:15. Jag har kollat att alarmet är påslaget minst tio gånger redan. Att försova mig är inget alternativ, eller jo, vi har en generös flexram så det skulle ju kunna funka. Möjligheten finns för jag har snittat åtte timmar i fyra veckor nu och vaknat runt halv nio varje morgon de senaste två veckorna. Sömnen har fått sitt och det är ju på bekostnad av de svala kvällarna, här har man inte suttit ute i den ljumma kvällsluften och nattsuddat inte velat gå in inte. Nope, regnjacka, fleece eller inomhus är de alternativ som erbjudits.
(null)
En liten resumé på de senaste dagarna. Träning varvat med nöje, restaurangbesök, After Beach fast utan beach då. Fyra pass har det blivit denna veckan och jag är SÅ nöjd med min träning denna sommaren. Varierat, strukturerat och med stor glädje. Jag har hittat min träningsglädje igen.
(null)
 
(null)
Italiensk öl, man får snabba på och klippa en när solen är framme. Jag fick en del frågor på just Menabrea och om den finns på Systembolaget, det gör den inte men väl på beställningssortimenten och man har den hemma inom en vecka.
(null)
Bira Moretti är oxå Italiensk och finns på det ordinarie sortimentet. Nu är förrådet påfyllt så att vi klarar oss ett tag framöver. Gillar att ha lite av allt möjligt hemma så man slipper att åka iväg och handla i tid och otid beonde på vad man är sugen på.
(null)
 
(null)
Är det meningen att man ska behöva BUSA sig i slutet på Juli? Va?
(null)
Och tydligen har jag råkat förstöra en och annan ulltröja för mycket här hemma så nu gör övriga familjemedlemmar så att de lägger tröjorna i vasken istället för i tvättkorgen (ja, det händer att jag är lite snabb och bara hafsar in allt av samma färg utan att läsa på tvättråden) och med märkning på.
(null)
Middag på Muurikka och frukost i sängen. Nästan varje dag hela min semester har jag fått kaffe och frukost på sängen. Ljuvligt och fantastiskt uppskattat. Jag är/blir en mycket bättre människa om jag får starta lite lagom. Jag är inte långsam och absolut inte morgontrött, har inte ens dåligt morgonhumör, när jag vaknar är jag vaken, snoozar inte och håller på MEN det betyder ju inte att man inte tycker om att ligga kvar när möjligheten ges.
(null)
 
(null)
Jodå, jag är duktig på att fånga solstrålarna så både igår och idag har bikinin använts, säkert i två timmar sammanlagt, måste nästan vara snudd på rekord. Har du löst den omtalade boken ovan?
Om gängkriminalitet i Sverige. Ellen har läst den och nu är det min tur. Återkommer.
(null)
 
(null)
Sommarsnus, Swedish Match smallbatch som doftar i hela kylen. Inte till mig, jag snusar inte och har aldrig ens provat en prilla men jag tycker att det är kul att beställa till dem som uppskattar det.
(null)
 
(null)
 
(null)
Ungefär en gång i veckan under min semester har jag haft annat på mig än tränings eller myskläder. Här är vi på väg till invigningen av Pepe, en ny Italienare som ersätter vår tidigare favorit KIGO.
Ett nytt koncept med delvis ny personal men oxå med några kvar ifrån den tidigare konstellationen. Alla kläderna har flera (många) år på nacken men jag har inte tidigare använt dem tillsammans såhär.
(null)
 
(null)
 
(null)
Det bästa med Pepe var deras Tiramisu. Jag kommer att sakna KIGO, de var unika i sitt sätt att laga mat, deras meny och deras rätter skilde sig från allt annat som redan finns här i stan. Italienskt finns redan på flera ställen och det här var inget som i mitt tycke utmärkte sig till det bättre än det vi redan har. Viljan och ambitionen med den personliga servicen var fin och kändes fräscht men räckte dessvärre inte hela vägen. Maten var ok, inte mer, den kunde dessutom varit lite varmare och med lite mer sås till rätten pasta vodka och chorizon kunde ha utelämnats i den rätten. Vi började med prosecco och lite olika förrätter, rätt som det var kom varmrätterna in utan att det dukats av. Bestick glömdes vid minst två tillfällen och när ville beställa rött vin till varmrätten kom det nästan in först när vi ätit klart och vi fick dessutom frågan om vi ville behålla glasen eller om vi ville ha nya.
Frågor på det?
(null)
Det var första kvällen och en del kommer säkert att justeras och putsas upp. Inget var riktigt dåligt men inget var heller riktigt bra. Förutom Tiramisun, den var FAB. Och att jag eventuellt har hittat något som kan få mig att få tummarna loss att vilja förändra/förbättra min arbetssituation, det hade dock inget med Pepe att göra, bara något som väcktes där och då. Under tavlan med Peroni.
(null)
 
(null)
 
(null)
Lokalen är sig lik, vacker och sparsmakad.
Den fungerar lika bra till Italienskt som till det tidigare köket.
(null)
 
(null)
 
(null)
Efter middagen åkte vi hem och drack champagne med kusin Klara som gjort oss sällskap under middagen. Klara bor sedan ett par år i Stockholm men var "hemma" över helgen för att fira sin födesedag som är imorgon och för att med sitt arbete medverka på ett event här i Skåne till helgen. Äntligen fick vi tillfälle att ses och prata om allt möjligt ❤
(null)
Lördagen bjöd oss på fotboll, vårt Svenska Damlandslag mötte Italien och vi var taggade till tänderna. Vi hader planerat och fixat för brunch och Mimosa här hemma. Vi, det vill säga jag, Johan och Petra.
En stabil trio. Våra barn antingen jobbade eller prioriterde att sova.
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
En massa godsaker plus varma crossianter och Ellens hembakta hallongrottor.
(null)
 
(null)
 
(null)
Herrejisses vilken match det blev. Jag trodde redan från början att de skulle bli svårt att slå Italien vilket vi tydligen inte gjort på tio år och inledningsvis såg det rätt lamt ut. Sen vet i sjuttsingen vad som hände men i halvlek stod det 4 - 0 och när slutsignalen gick så hade det resultat utökats till 5 - 0. Vilken målfest det blev och vilken glädje att få se så många mål. Vi lyfter på hatten och säger tack för underhållningen. Nästa match är på onsdag och tills dess måste jag ha löst med inloggningen till en av mina skärmar på jobb, jag får jobba på den ena och ha fotboll igång på den andra, det har funkat fint förut. Heja Sverige.
(null)
 
(null)
Eftermiddagen fortsatte sen på Pålsjö Krog och deras trevliga After Beach (fast utan beach då)
Petra och jag tog en promenad ner och klarade oss precis ifrån regnet och åskan som mullrade strax bakom oss hela vägen. Våra döttrar mötte upp oss efter avslutat arbete, de sommarjobbar båda två inom hotell och restaurangbranchen men på olika ställen.
 
 
Det blev visst civila kläder två dagar på raken här...
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Vi lyckades att få de bästa platserna på veranden och när tjerna kom beställde vi in en sommarkanna med lite olika goda smaker, lite som en Sangria.
(null)
 
(null)
Alltid lika trevligt här och det håller på någon vecka till, fredagar och lördagar är det After Beach och på torsdagar är det musikquiz, oxå kul men svårt tyckte jag när jag var där (förra sommaren)
Har du mer semester kvar? Då är detta är ett kul tips. Kolla in deras hemsida för mer exakta tider.
(null)
 
(null)
Jag avslutar min semester där den började, på gymmet. Idag ökade jag vikterna i alla övningar OCH det var inte igår. Jag kände på det senaste passet tidigare i veckan att det skulle komma, att jag hade mer att ge. Jag är stark i kroppen nu och har ett jädrans flyt och som jag sa tidigare, Glädje. Träningsglädjen är tillbaka och min styrka är min i jämförelse med mig och inte med någon annan. 
(null)
Jag har tränat fyra till fem pass hela semestern och det har gett resultat. Jag hoppas att jag kommer att fortsätta att prioritera mig och detta även när arbetet drar igång imorgon. Det kommer att bli kaos och jobbigt och rörigt, precis som det var när vi stängde och just därför kommer jag att behöva detta som min ventil. Jag har under min ledighet haft många samtal med mig själv om min framtid och gett mig själv löften om att vara snäll mot MIG. Vi får se vad det kan leda till.
(null)
Du som har semester kvar, njut av den, Vi andra fortsätter att njuta av kvällar och helger.
 
Puss & Kram ❤
 
 
Till top