marie.r.blogg.se

Jag är jag, på mina villkor! Mitt i livet och min blogg är min dagbok och mitt fotoalbum. Alla fina bilder som blir till stöd för minnen, känslor och upplevelser finns här för mig och för er som vill. Många inlägg handlar om mat, familj, vänner och träning

På söndagar gör jag oftast ingenting.

Mat Permalink5
Ha ha, Det här inlägget laddade jag bilderna till för snart en och en halv vecka sedan. Det kommer att bli lite om ditt och datt men främst ska jag försöka att förklara och eventuellt inspirera någon med mitt träningsmål och den satsning för mitt välbefinnande som jag satt mig själv i under hösten. Från det att jag kom hem från semestern och fram tills tomten kommer.
(null)
Har ni sett ngt mysigare? Vinpublik på The Vault. Här jobbar vi nära gästen med en härlig känsla och fin stämning i en vacker och rustik vinbar. Vi har ytterligare en matsal med en annan inredning som är mer dämpad och ombonad i sobra och mjuka färger.
(null)
 
(null)
 Smarta, enkla och energigivande mellanmål att ha nära till hands. När man oavsett vad målet är ger sig in i en satsning så gör många felet att äta alldeles för lite. Planera frukost, lunch och middag utifrån dina förutsättningar, allergier, eventuell diet eller kost som du förhåller dig till men glöm inte mellanmålen. Kroppen måste ha energi att jobba på!!
(null)
 Mår så bra av att träna men att träna "i mogen" ålder även om man är en van träningsperson är annorlunda, kroppen svarar annorlunda och du kan bara bygga en viss mängd muskler vilket du oftast gör redan det första året (om du inte har det som yrke och helsatsning) Ju äldre man blir desto viktigare är sömn och återhämtning, längre vila mellan seten och repetionerna. Planera återhämtning såväl som träning, återhämtning behöver inte betyda soffläge utan det kan oxå vara aktiv vila i form av en promenad eller yoga eller stretch. Styrketräning är det absolut bästa för hormonerna och klimakteriet. Cardio, ja för ❤ men inte som prioritering.
(null)
 Saker jag mår bra utav, kaffe sittandes på golvet, rentvättad bil, struktur, sol och räta linjer.
(null)
 
(null)
 Lyxen av en matlåda i solskenet. En alkoholfri iskall öl efter ett avslutat pass med goa gäster. Idag är det tre veckor sedan jag startade min utmaning med mitt mål. Tona kroppen, mejsla fram magrutorna, lyfta röven (japp, jag tycker att en stark och vältränad kropp är snyggt och det skäms jag inte för) men oxå optimera sömnen, få magen i balans och minska den uppsvullna känslan. Få hormonerna på plats, minska ångest och ge mig själv de bästa förutsättningar jag kan.
(null)
 Hur gör jag då? Jag äter regelbundet, hoppar inte över mål, utesluter socker, gluten och alkohol så mycket jag kan. Äter och tänker på att få i mig tillräckligt med protein. Vi har alla olika triggers och socker är det jag mår absolut sämst utav. Synligt socker som tex en påse godis från Hemmakväll, äter jag det så är nattsömnen direkt förstörd, magen bråkar och låter och gör ont hela natten. Tidigare "tyckte jag att det kunde vara värt det" men det gör jag inte längre. Gluten går ändå OK men jag får välja rätt sorts gluten, inte billig formfranska utan kanske bättre surdeg och i undantagsfall. Jag älskar verkligen bröd och bullar, inte kakor men hallåååå, en kanelbulle. Kolhydrater är jag absolut inte rädd för men föredrar det i potatis och rotfruktsformat istället för pasta (som ändå är ohyggligt gott ibland) 
Kolhydrater är viktiga och nödvändiga för energin, proteinet för musklerna och fettet för hjärnan.
(null)
 Fyra pass i veckan och minst 30 minuters promenad VARJE dag oavsett väder eller tidsbrist, det är mitt upplägg just nu men detta kan komma att ändras. Ibland blir det fem pass och då är det en bonus. Bara bestäm dig och lös det, planera din träning som du planerar ditt jobb och dina möten. Lägg upp det som det passar Dig, du kanske bara hinner tre pass i veckan. Skjut inte över målert och gör dig själv besviken. Lägg det på en nivå så att du kan vara stolt över dig själv.
Om du håller i och håller ut och tar grispassen när du egentligen inte vill och inte orkar så kommer du att komma till den dagen där du saknar att träna om du inte gör det, där du känner att ngt fattas och att energierna och humöret törnar. Jag lovar.
(null)
 Hösten knackar på dörren och jag är redo såpass att jag i alla fall inte kommer att frysa om huvudet. Jacka återstår och jag surfar runt och har beslutsångest. Jag har konsulterat den bästa på markanden, Ellen, så nu får vi se vad det landar i. Det kommer att bli många kalla och regniga turer till och från jobb så det måste bli något som klarar den uppgiften under de kommande månaderna.
(null)
 
(null)
 Förra söndagen, jag gjorde typ noll och ingenting. Vilade i nedslaget tempo med promenad, fika, soffa, serier och söndagmiddag. Städade bort sommaren från uteplatserna och vinterbonade.
(null)
 Lerbergets Hamn ❤
(null)
 Entrecote, pancettastekt brysselkål, rotfrukter och pepparsås till söndagmiddag.
Jag älskar mat, feta såser, pommes, ost, bröd, godis, choklad och inte minst chips. Jag tycker oxå om ett glas vin, en GT, CHAMPAGNE eller en sbagliato så tro inte att detta bara är enkelt för mig. Jag saknar mycket men ju längre tiden går och ju mer man kommer framåt så avtar suget och känslan. Och såklart så unnar jag mig men jag väljer mina tillfällen med omsorg i relation till det satta målet.
(null)
 Jag får kaffe på sängen av min man varje dag om jag vill. De dagar han åker 07:15 tackar jag vänligt men bestämt dock nej och brygger mig en kopp själv. Imorgon ska jag väga mig för första gången på de här tre veckorna (vägde mig när jag började för att se vad jag hade att utgå ifrån och innan dess hade jag inte vägt mig på över sex månader) Vågen är ETT riktvärde av flera och inte facit. Kom ihåg det. Jag vet redan att jag kommer att bli besviken på siffrorna, vilket bara är hjärnspöken, men jag känner oxå redan nu att kläderna sitter annorlunda och det är oxå ett värde så använd gärna måttband oxå. Jag är en människa med extremt dåligt tålamod och vill se resultat med en gång så här har jag lite att jobba med 🙈
(null)
 
(null)
 Ljuset på hösten kan vara helt underbart. Äpplen blev till äpplekaka (Ellen) hon bakade oxå kanelbullar åt oss till kanelbullens dag och JA, jag smakade en liten och den var undernbart god.
Livet och balansen, unna dig av allt men inte alltid ❤
(null)
 Höstinspo, stickad klänning från Lindex ny, allt annat gammalt som redan fanns att tillgå.
(null)
 Foamroller för höften och sätet. Satan vad ont det gör men det är oxå väldigt effektivt.
(null)
 Kriget fortsätter. Både det på gymmet 💪 och det inombords.
Det absolut vidrigaste jag vet är när människor visar sig vara någon annan än den de utgett sig från att vara. Som vänder kappan efter vinden, som mörkar och ljuger och som knappt ens vet om att de gör det för det har blivit deras vardag. De som inte ska ge men som bara ska ha, som lovar saker som de inte håller, som behandlar en på ett visst sätt och sen över huvud taget har noll insikt över sitt beteende när man eventuellt motsätter med samma agerande. Som säger sig uppskatta ärlighet men som sen inte kan hantera den. Jag har råkat ut för ett par sådana där smällen blivit både hård och personlig. Tänker jämnt på Jack Nicholson i A few Good men och citatet You can't handle the truth i sådana situatoner... En oslagbart bra scen för övrigt.
(null)
 Jag återkommer kanske med viktresultat, eller inte för det kan vara käsnligt. Effekterna av insatserna såsom sömn och annat kommer framöver i ett annat inlägg, men...
(null)
...jag kommer nu att logga ut från sociala medier ett tag för att rensa, sortera, vila och vara med dem som lyfter mig, som jag har roligt med och som är viktiga för mig. Jag kommer att fortsätta att träna och sikta mot målet men utan uppdateringar. Tills vi ses.
 
Puss & Kram
Till top