Brasserie Lavette.
Vilket pangställe detta är, Johan och jag hittade det av en slump för ett par år sedan och i vintras hade jag planerat ett återbesök här för ett födelsedagsfirande som dessvärre fick avbokas i sista stund.
De har en meny med alla mina bästa rätter på såsom ostron och råbiff. Igår blev det dock inga ostron för egentligen ska man bara äta skaldjur i de månader som innehåller bokstaven R för då är de som bäst. Igår så drog regnet sig tillbaka och så tyvärr även den utlovade solen. Vädret var i alla fall tillräckligt bra för en promenad från Mölndal och in till Göteborg (tar ca en timme)


Vacker och ombonad inredning och även här med en engagerad, kunnig och personlig service.
Ni kanske tycker att jag tjatar om det här med service MEN för mig är det viktigt. När jag går på restaurang så är det för heeeela upplevelsen och nej, det är inte självklart (vilket det borde vara) att serveringspersonalen är på tå. Här blev det i alla fall full poäng.


Efter en timmes promenad satt det vid ankomst fint med en galopp som törstsläckare (en 1/2 öl) som här dessutom serveredes i ett snyggt glas.
Menyn hade vi kikat på hemifrån och var ungefär på det klara med vad vi ville ha.

Placeringen i en restaurang kan oxå vara avgörande för helhetsupplevelsen blir och igår fick vi en i mitt tycke väldigt bra sådan.
I ett hörn där man inte blev nedsprungen men inte heller intryckt och med en överblick över lokalen.
Det här är ju inte alltid något som man kan påverka och smaken är såklart olika och det här är som sagt min idé om en bra placering.




Jag tog en råbiff (en liten som var stor) till förrätt och den kvalade direkt in på min top tre av de bästa jag ätit och jag har ätit många. Ni ser på menyn nedan vad den innebär i smakkombo. To die for.


Johan tog The Toast och den var AMAZING, precis lagom mycket tryffel (det kan ibland bli för mycket av det goda även om man gillar det) lagom ostig, krispig och med perfekt sälta.


Till varmrätt tog vi båda schnitzel, se menyn nedan, och det finns inte en bild som gör den rättvisa, Herregud så god och tillbehören lirade perfekt till. Jag kommer att komma tillbaka, antingen för en repris rakt av eller för att äta mig igenom resterande av den fantastiska menyn.
Till dessa rätter enades vi ihop med servitören som för övrigt var väldigt kunnig (det har jag redan nämnt men det tål att upprepas) om ett Franskt vin (genomgående) med druvorna grenache och syrah. Det funkade toppen. Nduja va, den som ändå kom på det. Såååå himla gott.
Och spetskål och svartkål med citron och tryffel, villket geni som satt ihop detta.



Det serveras en brunch här som även den står på min "to do list" någon gång framöver.
Fredag morgon och det ärJohans sista arbetsdag innan semestern, han sitter nere i köket och jobbar.
Jag har druckit mitt kaffe i sängen och nu väntar promenad, träning och inköp innan husägarna återvänder från sin semester. Vilka vänner man har som lånar ut sitt hem såhär och förutom det så är detta det bästa stället i världen för mig att sova gott på (se min IG) Jag har på dessa tre nätterna sovit ikapp ett läsår så ikväll lagar vi middag åt dem, det är det minsta vi kan göra. Och du, besök nu Brasserie Lavette, det är dagens bästa tips.
Puss & Kram ❤